Cover van boek Kussen tussen pita en friet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Abimo | 2010 | 152 pagina's
ISBN: 9789059325951
Dit boek staat in de lijst Holebi

Kussen tussen pita en friet

Maite is geboren met een spraakprobleem, maar heeft daar leren mee leven en is eigelijk best gelukkig met wie ze is.Ze heeft leuke ouders waar ze een fijn contact mee heeft. Op een dag krijgen ze nieuwe beuren, een Turks gezin. Maite is meteen onder de indruk van haar nieuwe buurmeisje, Moonisha. Zij is alles wat Maite niet is. Al heel snel sluiten ze vriendschap met elkaar. Moonisha is de enige die Maite normaal behandelt. En dat heeft Maite veel vertrouwen. Moonisha heeft echter een broer en vader met nogal losse handjes. Agressie is heel normaal voor hen en daar lijdt Moonisha enorm onder. De beide meisjes vinden duidelijk steun bij elkaar, maar er is meer... Z worden uiteindelijk smoorverliefd op elkaar. Fijn voor hen zou je denken. Maar de familie van Moonisha denkt daar helemaal anders over. Hun liefde lijkt onmogleijk. Tot ze beslissen om hun lot in eigen handen te nemen.

Dit boek beschrijft de gevoelswerled van twee tienermeisjes uit twee totaal verschillende culturen. Hoewel hun culturen zo verschillend zijn, toch zijn er ook heel wat raak vlakken. Eindelijk eens een boek die over een lesbische relatie schrijft, tot in detail, maar zonder klef te zijn. Het verhaal is heel realistisch geschreven en laat je binnenkijken in een werled die niet iedereen kent. Hoewel vele mensen denken dat een lesbische relatie vreemd is, omdat ze er weinig van kennen, kan je hier lezen hoe gelijklopend het is met een hetrorelatie.Een verhelderend boek over echte emoties van echte mensen. Geen superhelden of babes, maar doodgewone mensen die zoals iedereen opzoek zijn naar liefde, warmte en veiligheid.

Lees een stukje

'Ik kan niet spreken. Het spijt me.'
In een reflex wees ik ernaar. Het duurde enkele seconden voor ze het zag. Toen ze ernaar keek en de woorden las, liet ze een verbaasd kreetje los en verborg ze haar mond achter haar handen. Toch begreep ze het meteen en anders dan andere mensen zei ze niet: 'Wat erg, stumpertje', maar: 'Goed. Schrijf je naam op, dan weet ik hoe ik je moet noemen.' Met die woorden sloeg ze een brug. Ze vindt het niet erg dat ik niet kan praten, dacht ik blij. Ze nam het meteen aan als iets dat bij me hoorde, ze doorzag me.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren