Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Facet | 2004 | 280 pagina's
ISBN: 9050164269

Koorts

Koorts is het verhaal van Mattie Cook, die in 1793 in de Amerikaanse stad Philadelphia woont. In het koffiehuis van haar moeder, waar ze werkt, hoort ze de eerste geruchten over 'de koorts'. Binnen enkele weken sterven massa's mensen aan een epidemie van gele koorts. Je leeft mee met Mattie, die het hoofd moet bieden aan deze verschrikking.

Snuif eerst de geur op van koffie en gebak in het koffiehuis van Matties moeder. Voel dan hoe paniek de stad in haar greep krijgt. Hoor de muggen in de hete zomer zoemen, de lijkenkar door de straten ratelen. Griezel van enge medische ingrepen zoals aderlaten. Al je zintuigen worden gescherpt bij het lezen van dit boek.

Lees een stukje

Moeder klapte de luiken open en de hitte stroomde onze slaapkamer binnen. De kamer boven ons koffiehuis was niet groot. Hij werd bijna helemaal ingenomen door twee bedden, een wastafel en een houten koffer met versleten leren riemen. Door moeders heen en weer geren werd hij alleen nog maar kleiner.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.28409
elien
21/10/2007
0

leuk boek !!!;)

tugba
15/10/2007
0

dit boek is echt spannend en leuk. iedereen moet dit boek ooit lezen. Je raakt verslaafd aan dit boek. als je leest kun je niet weggaan van je boek. zo spannend is het he. probeer het. lees maar.

Ana
08/09/2005
0

In één woord: fantastisch. De spanning blijft het hele verhaal door aanhouden. Het leest heel vlot, en je hebt meteen spijt als het 'al' uit is. Lezen dat boek!

naomi
19/10/2004
0

Dit boek is een fantastisch boek, dat leest als een trein. Waarom? Er zit vanalles in: passie, spanning,...
Echt de moeite.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren