Cover van boek Kleerkastvasten : de textielketen ontrafeld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Vrijdag | 2023
ISBN: 9789464341539

Kleerkastvasten : de textielketen ontrafeld

Hoeveel kledingstukken heb jij in je kast? Hoeveel daarvan draag je nooit? En hoe vaak koop je nieuwe kleren (die je misschien niet eens nodig hebt)? Sta je er wel eens bij stil wie onze kleren maakt? Koop je soms tweedehandskledij? Ben je je bewust van modetrends? Druk je jezelf uit met je kledij? Vind je het interessant om na te denken over al deze vragen en het grotere vraagstuk waarvan ze deel uitmaken? In dat geval is 'Kleerkastvasten' een aanrader. 

In dit boek ontrafelt Sarah Vandoorne draadje per draadje de textiel-en mode-industrie. Het lijvige non-fictieboek omvat een schat aan waardevolle informatie. De auteur onthult in heldere taal de grotere systemen die spelen. Deze gedetailleerde informatie wisselt ze af met persoonlijk anekdotes en reisverhalen. Als consument ben je maar één klein schakeltje in een enorme keten. Toch kunnen we allemaal een verschil maken. 

Lees een stukje

Textiel is meer dan stof tot nadenken. Dag in dag uit trekken we kledingstukken aan. Ze maken deel uit van onze identiteit, ze laten ons goed voelen over onszelf (tenzij je mijn kont te dik vindt in deze rok). Tegelijkertijd werken miljoenen mensen zich voor een hongerloon uit de naad om ons te kleden en helpt de mode-industrie, en passant, ook nog eens onze planeet om zeep. Deze tegenstelling omvat voor mij het duurzaamheidsvraagstuk als geen ander. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren