Cover van boek De naakte waarheid : body bullshit ont(k)leed
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Horizon | 2019 | 239 pagina's
ISBN: 9789492159519
Dit boek staat in de lijst Powermeisjes

De naakte waarheid : body bullshit ont(k)leed

In dit boek bespreekt Jozefien Daelemans op een verhelderende manier de 101 ongeschreven regeltjes waaraan je lijkt te moeten voldoen als meisje of vrouw: slank zijn, geen lichaamshaar hebben, geen te korte rokjes maar ook geen te saaie, ... 
Daelemans gaat alle lichaamsdelen af en beantwoordt per lichaamsdeel een aantal interessante vragen. Ook licht ze de oorsprong van enkele van die ridicule ongeschreven regels toe.

Met dit boek wil Daelemans (jonge) vrouwen van hun complexen afhelpen. Daarom vertelt ze met humor en zonder taboes en vanuit persoonlijke ervaringen wat het betekent om een vrouwenlichaam te hebben.

Lees een stukje

Altijd is er die angst om veroordeeld te worden, om te dik, te lelijk, te bazig, te onderdanig, te bitchy, te intimiderend, te mutserig, te sexy gevonden te worden. Die onzekerheid houdt vrouwen klein. En dat is zonde, want een vrouw die haar eigen lichaam of zichzelf haat, is weggegooid potentieel voor de hele mensheid. 'To lose confidence in one's body, is to lose confidence in oneself,' zei Simone de Beauvoir al in 1949.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren