Cover van boek Junkies
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2006 | 287 pagina's
ISBN: 9025742068

Junkies

Teer is veertien jaar en heeft het thuis erg slecht. Hij besluit weg te lopen. Zijn vriendin Gemma sluit zich bij hem aan. Zij voelt zich thuis onbegrepen. Samen verzanden ze in een compleet andere wereld: drugs, diefstalletjes en uiteindelijk zelfs prostitutie. Het begint onschuldig en eerst kunnen ze het allebei nog ontkennen, maar uiteindelijk raken ze allebei verslaafd aan harddrugs.

Junkies is niet wat je noemt een léuk boek. Maar het is wel de moeite waard! Omdat het zo’n goed beeld geeft van jongeren die niet verslaafd zijn – vinden ze zelf – en die toch doorglijden naar een heftige harddrugsverslaving.

Lees een stukje

Als ik in Teers schoenen had gestaan, had ik in portieken geslapen en afgeknipte teennagels gegeten. Maar ik zou een groep gezocht hebben waar ik dat mee kon doen. Ik geef niet veel om aardigheid. Soms noemen mensen me aardig, maar dat komt alleen omdat ze zich lekker voelen bij me. Het enige wat ik eigenlijk wil is me amuseren, een leuke tijd hebben. Dat is alles.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.91857
Amber
05/11/2013
0

Toen we op school de opdracht kregen om een boek te lezen was ik niet zo blij, ik lees namelijk niet zo graag, maar dit boek vond ik zeer goed. Het is een klassiek verhaal van hoe kinderen aan drugs geraken en op het verkeerde pad belanden. Het is een verhaal waar je veel uit kan leren. Na dit verhaal te lezen weet ik zeker dat ik nooit met drugs zal experimenteren!

Jordy
14/04/2013
0

Een boek dat volgens mij een zeer realistisch beeld geeft over het leven van een drugsverslaafde. het boek kan ook soms herkenbaar overkomen, maar het is vooral aanslepend.

Gillian
14/04/2013
0

Het boek gaat over drugs. Je krijgt het standpunt van de gebruikers en dat is eens interessant. Zelf denken ze dat ze niet verslaafd zijn en toch zijn ze het. Na dit boek te hebben gelezen, ben ik nog zekerder van mijn mening, ik zal nooit aan drugs beginnen.

Stylmaker0811
15/09/2012
0

Het beste boek dat ik ooit las!

f
29/12/2010
0

uhmm,Leuk hoor

tayfun
19/10/2010
0

leuk joh ! xbritt

Elke
03/10/2010
0

Een traditioneel verhaal over hoe kinderen even oud als mij aan de heroine beginnen.Eerst begint alles rustig daarna worden ze er allemaal verslaafd aan en weten ze niet meer hoe ze ales op een rijtje kunnen zetten. Meestal word geen goed woord gezegd over "junkies". Het zijn geen mensen waar ouders hun kinderen het liefst mee zien weg gaan. In dit boek leer je hoe ze denken en hoe ze in dit milieu terechtkomen, en dat er meestal iets meer achter zit dan alleen cool willen doen tegenover hun vrienden. Het was niet echt een boek waar ik in meegetrokken werd en bijna mee begon te wenen in emotionele gesprekken. Maar het heeft me op sommige gebieden tocj de ogen geopend. Niet iedereen heeft het zo gemakkelijk als ons!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren