Cover van boek Ik + Earl + de stervende Rachel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Pimento | 2012 | 287 pagina's
ISBN: 9789049925055

Ik + Earl + de stervende Rachel

Greg Gaines leidt een onzichtbaar leventje, zowel thuis als op school, en daarmee is hij best tevreden. Met z'n beste en enige vriend Earl maakt hij bizarre films, die niemand ooit te zien krijgt. Tot Gregs moeder hem verplicht om zijn klasgenote Rachel bij te staan in haar strijd tegen leukemie. Aanvankelijk voelt Greg zich nogal onwennig, maar gaandeweg groeit er een broze band tussen hen. Als blijkt dat Rachel nooit zal genezen, besluiten Greg en Earl een afscheidsfilm voor haar te maken. Dat wordt de moeilijkste film die ze ooit maakten.

Ik + Earl + de stervende Rachel plakt aan je vel. Het is grappig, hartverscheurend droevig, ontroerend, herkenbaar... Greg Gaines is een heerlijk verteller: hij is openhartig en ironisch, maar altijd eerlijk. Zijn verslag is realistisch, het toont het leven zoals het is. Gregs ongezouten opvattingen zijn vaak hilarisch, en dat is heel wat voor een boek over kanker.

Lees een stukje

Eigenlijk wil ik nog iets zeggen voordat we met dit vreselijk stompzinnige boek beginnen. Misschien hebben jullie al uitgevogeld dat het over een meisje met kanker gaat. Dus de kans bestaat dat jullie denken: geweldig! Dit wordt een verhaal vol wijze inzichten over liefde, dood en volwassen worden. Waarschijnlijk moet ik er aldoor om huilen. Ik heb er echt zin in! Als dat een goede beschrijving van jullie gedachten is zouden jullie dit boek waarschijnlijk op de mesthoop moeten gooien en de benen nemen. Want weet je, ik heb niets geleerd van Rachels leukemie.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.25
4.3/5 8 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren