Cover van boek De zilveren bliksem
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2011 | 300 pagina's
ISBN: 9789047506959

De zilveren bliksem

Het is 1794, de Franse Revolutie is op zijn hevigst. Het zijn bloedige en angstige tijden, waarin ook graaf Kalliovski en zigeunerkoning Yann tegen elkaar strijden. Yann weet zijn geliefde Sido in veiligheid te brengen, maar Kalliovski zit eveneens achter haar aan - én heeft een pact met de duivel gesloten.

Dit is het spannende vervolg op De rode halsketting en perfect leesvoer voor liefhebbers van geschiedenis en magie. Het verhaal speelt in een van de bloedigste perioden uit de geschiedenis; de stank, het bloed en de angst komen zo op je af.

Lees een stukje

De guillotine staat op het Place de la Révolution tussen de Garde-Meuble – de meubelopslagplaats van het hof – en de sokkel waarop het vrijheidsbeeld is gezet. ’s Nachts wordt ze tegen de elementen beschermd door een groot, met touwen vastgesjord zeildoek. Zelfs aan het oog onttrokken door het bloederige doek, biedt ze een angstwekkend aanblik. De stad is in de ban van angst.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.666665
Wolf
28/06/2014
0

LEES DIT BOEK! Het is goed geschreven en heel spannend. Ook leuk voor mensen die helemaal niks hebben met boeken over het verleden.

Tim
13/01/2013
0

Dit vervolg op "De Rode Halsketting" is minstens even spannend als het eerste boek en het was dan ook een grote teleurstelling voor mij toen bleek dat dit boek 100 bladzijdes korter was dan het vorige. Een boek over de Franse Revolutie dat je moet gelezen hebben!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren