Cover van boek De tocht van Beeldschoon en Lieveling
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Pelckmans | 2021 | 140 pagina's
ISBN: 9789463833134

De tocht van Beeldschoon en Lieveling

Molokai, tweede helft van de 19de eeuw. De veertienjarige Kanani – Beeldschoon – wordt hardhandig uit haar huis gehaald door leprajagers en zo plotsklaps gescheiden van haar ouders en kleine zus. Een schip brengt haar en haar lotgenoten naar het melaatseneiland Molokai. Het wordt een helse en gevaarlijke reis maar gelukkig ontmoet ze Kaipo, Lieveling in het Hawaïaans. Ze zitten letterlijk in hetzelfde schuitje. Ondanks vele tegenslagen en gevaren blijft Kanani geloven in een waardevolle toekomst.

Veel spanning, geschiedenis en een vleugje romantiek. Het zit allemaal verweven in dit eerste deel van een trilogie over Molokai, lepra en Pater Damiaan. Historie verpakt in een meeslepend verhaal dat eigentijds aanvoelt. Opgelet! Je zal meteen de andere delen willen verslinden.

Lees een stukje

Even twijfelde ik. Wat zou de man tegenover me doen, als ik niet gehoorzaamde en er toch halsoverkop vandoor ging, de duisternis in? Zou hij me laf in de rug schieten? En als hij dat deed, zou dat dan minder erg zijn dan wat er mij op het lepra-eiland te wachten stond? Was dat niet erger dan te sterven door een kogel?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren