Cover van boek Hou van mij
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Clavis | 2024 | 333 pagina's
ISBN: 9789044853124
Dit boek staat in de lijst Holebi

Hou van mij

Minne woont samen met haar moeder en broertje in een camper. Haar moeder heeft een alcoholverslaving waardoor Minne de zorg voor haar broertje op zich moet nemen. Wanneer ze Summer tegenkomt, wordt ze overtuigd om een account te maken op de nieuwe sociale media app LoveMe: een app waarop je anderen beoordeelt op basis van hun uiterlijk. Minne is heel onzeker en wordt door Summer aangespoord om af te vallen, maar dat ongezond dieet brengt heel wat gevaren met zich mee.

Hou van mij is een vlot geschreven boek over een meisje dat te maken krijgt met een moeilijke thuissituatie. Ze worstelt met haar zelfbeeld doordat ze zich vergelijkt met de beelden die ze op sociale media ziet. Je kruipt helemaal in de huid van het hoofdpersonage. Let wel op de trigger warnings: zo bevat het boek thema's zoals zelfhaat, zelfdoding en eetstoornis.

Lees een stukje

Toen ze klaar was, scrolde Minne tevreden door haar foto's. Ze nam er eentje waarop haar slanke buik duidelijk zichtbaar was en gooide er een paar filters overheen. Meteen kwamen de kleuren meer naar voren en werden de schaduwen sterker, waardoor haar buik weer een stukje platter leek. Voor de zekerheid gooide ze de foto ook nog even in haar nieuwe app, waar ze haar buik nog een stukje smaller maakte en haar tanden witter.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren