Cover van boek Hier
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2018 | 231 pagina's
ISBN: 9789021409580

Hier

Bardo woont met zijn vader in een huisje aan de grens. De jonge Bardo heeft amper vrienden. Je bent echt geen populaire tiener, als je vader vrouwen verbiedt om boter over de grens te smokkelen. Dan krijgt Bardo de kans om net als zijn vader te werken als grenswachter. Wordt hij een even grote mopperaar? Zal hij ook alles en iedereen wantrouwen? En wat is het effect hiervan op de liefdesrelatie met zijn Mara?

Wat is ‘hier’? En waar is ‘daar’? Dit boek speelt met grenzen en identiteiten. Tegelijkertijd laat het verhaal ook zien wat één van de grote uitdagingen is van volwassen worden: stop je met denken en mopper je op alles? Of kies je voor de liefde? De jonge Bardo en zijn Mara moeten die keuze maken. Meer dan één keer zelfs.

Lees een stukje

Bardo heeft moeten helpen bij het africhten, zeven jaar was hij toen, hij had met repen rubber en dikke stukken plaid strak om zijn armen heen, tot en met de handen, de smokkelaar moeten spelen. De tanden van de hond hadden zijn huid nooit kunnen bereiken, maar zodra het dier op hem afrende, werden zijn hersenen vloeibaar en schreeuwde hij zich schor, en altijd verloor hij zijn evenwicht zodra zijn dik ingepakte onderarmpje in die natte bek stak en lag hij tussen het hoge gras en de konijnenkeutels te beven tot zijn vader iets riep wat niet tot hem doordrong en het beest beloond werd met een stukje worst.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren