Cover van boek Het vuur van de draak
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2017 | 702 pagina's
ISBN: 9789024573547

Het vuur van de draak

De IJzerschip Handelsmaatschappij heeft een uniek soort kapitaal ter beschikking: drakenbloed. Maar hun voorraden raken op, er zijn steeds minder draken in het wild te vinden, en dus verzwakt hun greep over hun uitgebreide territorium. Oorlog loert om de hoek. Hun laatste hoop is een expeditie op zoek naar de legendarische Witte draak, alleen weet niemand of die wel echt bestaat, en welke krachten Wit te bieden hebben.

Imperialistisch Engeland en draken, wat een heerlijke combinatie. Aan de ene kant volgen we de expeditieleden die op zoek zijn naar de draak in het hart van een dodelijk junglecontinent. Aan de andere kant volgen we een geheim agent op zoek naar informatie over zowel de draak, als over de oorlogsplannen van de vijand, en daarbovenop maken we kennis met het gigantische bureaucratische apparaat dat de Handelsmaatschappij draaiend houdt. De wereld is enorm gedetailleerd en de personages levendig. Deel twee komt uit in 2018!

Lees een stukje

Ze riep het Zwart op toen hij zijn vrije arm hief voor een stoot, een dodelijke klap gezien de instelling van zijn knokkels. Hij huiverde toen zij het Zwart vrij liet en hij ter plekke versteende, met dichtgeklemde kaken terwijl hij een vergeefse poging deed aan haar greep te ontkomen; zijn tong vormde ofwel vervloekingen ofwel smeekbedes achter zijn opeengeklemde tanden. Ze duwde hem een meter achteruit, met hem nog steeds in haar greep, en klemde hem vast tegen het bed. Het Zwart nam snel af en ze had nog maar een paar ogenblikken.
‘Wie is je contactpersoon in Carvenpoort?’ vroeg ze, en ze nam iets Zwart terug zodat hij zijn mond kon gebruiken.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Inigo-Reinout Sinove
06/01/2022
4

Dit is mijn mening over het boek “Het vuur van de draak” door Anthony Ryan.

Het is een heel mooi en spannend verhaal, met veel actie en fantasie.

Ik vond het een beetje een trage opbouw en je moet doorlezen tot pagina 400 maar het is nog altijd een fantastisch verhaal.

Er zijn veel verschillende personages en 3 verschillende standpunten. Twee van deze standpunten werken met elkaar samen in een opdracht, de andere heeft een eigen verhaal maar op het einde wordt het wel duidelijk wat het 3de standpunt te maken heeft met de andere 2.

De gebeurtenissen zoals gevechten en ontdekkingen worden duidelijk en mooi beschreven en de manier waarop de personages hier op reageren is heel dicht bij hoe ik reageer waardoor ik echt in het boek kom.

Het is ook nog maar het 1ste boek van de drie boeken in de reeks dus ik weet nog niet wat de uitkomst van alles zal zijn. Maar het eerste boek eindigt op een cliffhanger waardoor ik direct wil beginnen aan de andere 2! 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren