Cover van boek Het leven van Pi
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Prometheus | 2011 | 317 pagina's
ISBN: 9789044617351

Het leven van Pi

Wie denkt dat Het leven van Pi over wiskunde gaat, heeft het mis. Pi is de afkorting van Piscine Patel, het hoofdpersonage. Hij is naar een zwembad in India genoemd. Na een bootramp komt de zestienjarige Pi in een bootje terecht, met als enige reisgenoot een hongerige tijger. Zo moet hij meer dan tweehonderd dagen zien te overleven...

Het eerste deel van dit boek is vooral spannend en tragikomisch. In het laatste hoofdstuk krijgt het hele verhaal dan weer een onverwacht filosofische wending. Pi gaat niet alleen over de overlevingstocht van een jongen op zee, het is ook een boek over de kracht van verhalen en fantasie. Dit boek is verfilmd als Life of Pi en draait nu in de bioscoop!

Lees een stukje

Richard Parker is me altijd bijgebleven. Ik ben hem nooit vergeten. Zou ik durven beweren dat ik hem mis? Ja. Ik mis hem. Ik zie hem nog steeds in mijn dromen. Dat zijn voornamelijk nachtmerries, maar wel nachtmerries met een ondertoon van liefde. Zo vreemd zit het hart van de mens in elkaar. Ik begrijp nog steeds niet hoe hij zo zonder plichtplegingen bij me weg kon gaan, zonder afscheid in welke vorm dan ook, zonder zelfs maar even om te kijken. Die pijn is de bijl aan de wortel van mijn hart.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.61697
Nils
08/11/2016
0

Ik vond dit boek totaal anders dan de andere boeken die ik tot nu toe al gelezen had. Het is een verhaal dat je echt doet nadenken over het leven en de dingen die je hebt. Er zitten ook vele wijsheden in het verhaal die mensen echt kunnen gebruiken in het dagelijkse leven.

De schrijver spreekt over thema's zoals: familie, geloof, geluk en wanhoop. Hij vertelt dit op een speciale manier waarbij ik zeker weet dat iedereen wel al eens in zo'n bepaalde situatie heeft gezeten. Hij beschrijft hoe Pi hier mee leert omgaan maar ik denk dat de lezer dit ook als een raad kan beschouwen.

Het is een prachtig boek met niet zo veel actie maar dat heeft het ook niet nodig. Het prachtige avontuur van Pi zal je blijven interesseren tot op het einde. Een echte aanrader voor iedereen die een rustig en leerrijk boek zoekt.

Jessica
28/11/2013
0

Ik heb het boek gekregen van mijn ouders nadat we de film waren gaan zien. Na de film waren we helemaal ander de indruk, zo’n mooie en goede film! Toen ik in het boek begon, geraakte ik echter niet ver. Het neigde soms meer naar het saaie en ik heb het boek gewoon terug weggelegd. Maar na een paar maanden heb ik het terug vastgepakt en heb nu totaal geen moeilijkheden gehad met het ietwat saaiere gedeelte. Ik ben blij dat ik het deze keer wel heb kunnen uitlezen. Wat een fantastisch boek! Ten eerste is het een echte pageturner, je kan er echt niet in stoppen. Je bent benieuwd wat Pi nu weer gaat denken, of beter gezegd hoe hij over iets denkt, want hij heeft een bepaalde manier van denken, waardoor hij zeer intelligent lijkt. Ook hoe Yann Martel de gebeurtenissen beschrijft, is gewoon ongelooflijk. Je zou bijna zeggen dat hij het zelf allemaal heeft meegemaakt. Kortom, een boek dat je gelezen moet hebben!

Wout
15/04/2013
0

Goed

Boris
17/03/2013
0

Ik heb net het boek gelezen en eerlijk gezegd ben ik wel aangenaam verrast.

De eerste pagina's had ik wel moeite met doorlezen omdat het nogal saai was. Nadien kon ik me wel helemaal vinden in het verhaal.

'Het leven van Pi' sleurt de lezer echt mee omdat het zo gedetailleerd geschreven is. Ik begrijp dat dit voor sommige mensen een minpunt kan zijn, maar voor mij zeker en vast niet.

Het leven van Pi is echt een aanrader voor iedereen die graag diepzinnige verhalen leest. Vooral het laastse hoofdstuk was zeer filosofisch. Ik moet toegeven dat ik het eerst een paar keer moest lezen alvorens ik het begreep, maar nu ik het snap, vind ik het echt wel mooi gevonden van de auteur.

In het begin keek ik er echt tegenop om dit boek te lezen, toch ben ik nu heel blij dat het nu in de kast van de gelezen boeken staat.

Ook wil ik de film eens gaan zien om die met het boek te vergelijken.

tom
27/11/2012
0

Ik vond het boek wel goed, maar niet om te zeggen fantastisch.

Lewis
03/11/2012
0

Dit boek is gewoon schitterend. Je wordt erin meegezogen, je leeft mee met Pi, het hoofdpersonage. Dit boek moet je gelezen hebben!

Tine Arras
02/01/2012
0

Ik heb dit boek van mijn ouders cadeau gekregen en vond het echt heel spannend. Als Pi zijn tijger traint en vertelt hoe hij overleefde op zee, kan je het boek niet wegleggen omdat je steeds verder wil lezen. Het was soms ook heel grappig hoe hij bepaalde gebeurtenissen omschreef.
Op het einde van het boek, als je te horen krijgt wat er 'echt' gebeurd is, was ik wel echt geschokt. Ik had op voorhand totaal niet door wat er precies aan de hand was en ik vond het echt gruwelijk.
Toch vond ik het een mooi boek en echt een aanrader, omdat het temmen van een tijger nu eenmaal heel boeiend is om te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren