Cover van boek Het elfenkind
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2008 | 116 pagina's
ISBN: 9789050165402

Het elfenkind

Als de bejaarde Maddy van een wandeling thuiskomt, zit een onbekende jongen in haar leunstoel. Geraakt door zijn vreemde vragen, vertelt Maddy hem haar levensverhaal. Ze graaft in haar verleden en spreekt voor het eerst over een allesverterende liefde, een elfenkind en verre reizen. Als het verhaal uit is, heeft de jongen een merkwaardig voorstel.

Dit boek gaat de grote vragen niet uit de weg en schuwt ook minder fraaie kantjes van het leven niet. Een bijzonder rijk verhaal dat met weinig woorden wordt verteld.

Lees een stukje

De wereld verandert als er iets is waarvan je houdt. Woorden verliezen hun kracht. Kleuren stralen. Ieder moment beeft, want ieder moment kan belangrijk zijn. En het hart dat liefheeft, vraagt zich af hoe het vroeger leefde, toen het nog niet liefhad - en hoe het verder moet leven nu het dat wel doet.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.533335
Weronika
07/06/2021
1

Super saai 

jessica de vries
21/11/2017
0

Dit verhaal is erg ontroerend en mooi geschreven. Soms weet ik niet of ze nou tegen haar zelf praat. Het is soms wel beetje vreemd om te lezen. Het is een dun boekje. Maar je leest het niet in één keer uit.

hans vleeschouwer
02/11/2013
0

Ik ben niet zo een vlotte lezer en lees ook niet graag dus eigenlijk vond ik het boek niet zo leuk. In het algemeen valt het nog goed mee maar ik vond het toch aan de moeilijke kant.

Stefanie Pieters
20/10/2013
0

Ik heb het boek gelezen en het is een supermooi boek, ook al lees ik niet graag. Dit boek is echt prachtig. De schrijver laat je in haar verhaal denken over het leven en de kracht van de liefde. Het is een boek dat ik iedereen kan aanraden en het is niet te dik en het leest vlot.

ward
27/03/2013
0

Het is niet zo een goed boek volgens mij.

hanna vandewalle
12/01/2013
0

Ik had het boek in een korte periode uitgelezen. Omdat ik zo geboeid was door het verhaal en de personages. In het begin toen ik het boek las was het een beetje verwarren maar als je blijft doorlezen is het echt de moeite waard.

hanna vandewalle
12/01/2013
0

Toen ik het boek had ben ik er meteen in begonnen lezen en het was in een korte periode uit. Ik had nog mooit zo rap een boek uitgelezen. Maar het boek sprak me in het begin ook heel hard aan toen ik de inhoud las. Het boek was wel moeilijk om te vinden omdat er niet zoveel exemplaren van bestaan. Maar het is me toch gelukt.

Alizé
04/10/2012
0

Ik heb het boek 'elfenkind' gelezen.
Normaal lees ik niet zo graag maar toch pakte dit boek me helemaal in. De schrijfster heeft het boek zo geschreven dat het vlot leest maar ook dat je geboeid bent vanaf het eerste tot het laatste woord. Ze schrijft over iets dat anders is, maar niet per se slecht bijvoorbeeld, Mathilde, een heel rustig meisje dat meer op zichzelf leeft en niet de behoefte heeft om vrienden rondom haar te hebben. Ze heeft vreemde gewoontes en ze heeft een speciale kijk op het leven.
De schrijfster geeft soms veel details, dat maakt het lezen soms ongemakkelijk. Ze maakt de tekst ingewikkeld door regelmatig gebruik te maken van flash backs. Mathilde vertelt haar verhaal zelf aan een jong kereltje, er wordt vaak niet duidelijk vermeld of we ons in het verleden of het heden situeren. Dat is soms verwarrend. Toch wou ik elke keer verder lezen en weten hoe het verhaal ging aflopen.

Claudia De greef
04/10/2012
0

'Het Elfenkind' is een romantisch maar zeer dramatisch verhaal over een oude vrouw Maddy. Na een lange wandeling zit er in haar zetel opeens een jong kereltje met heel veel vragen. Maddy, die heel veel heeft meegemaakt vertelt over haar leven en over de liefde van haar leven. Het hoofdpersonage Maddy word eerst beschreven als een schuchter en weinig spraakzaam meisje omdat ze haar emoties niet durft te tonen. Dit is voor veel tieners iets heel begrijpelijk. Wij voelen ons vaak onbegrepen en in de knoop met onze emoties. Maar naar mate we ouder worden vinden we onze weg en durven we onszelf te zijn, dat is ook zo in dit verhaal. Het is een verhaal over opgroeien, volwassen worden en keuzes maken. Het verhaal is zeer mooi geschreven want de omschrijving van bepaalde woorden word met zoveel emotie en gevoel geformuleerd dat je er een tekening van zou kunnen maken. Bijvoorbeeld 'Liefde':‘De wereld verandert als er iets is waarvan je houdt. Woorden verliezen hun kracht. Kleuren stralen. Ieder moment beeft, want ieder moment kan belangrijk zijn.’ De schrijfster laat je verbeelding werken door veel bijvoeglijke naamwoorden te gebruiken. Het eerste hoofdstuk was een beetje saai en erg ingewikkeld maar naarmate je verder las werd ik echt mee in het verhaal gezogen en voelde ik mee met de personages.

dries adriaenssens
18/11/2010
0

Ik vond het boek "Het elfenkind" een zeer goed boek. Ik vind dat je een zeer realistisch beeld van de personages hebt omdat ze uitgebreid omschreven worden. Hhet verhaal is zeer fantasierijk en dat is iets wat ik graag heb. En omgevingen of gevoelens worden zeer uitgebreid omschreven, dus ik kan het zo voor mij zien. Alleen vond ik de zinnen soms moeilijk te lezen en te begrijpen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren