Cover van boek Gij nu
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Prometheus | 2016 | 287 pagina's
ISBN: 9789044629354

Gij nu

Chloé stapt op het vliegtuig, ze vliegt vanuit New York weer naar België. Haar lief liet haar zitten, haar baan zei haar niets meer. Ze komt terecht naast de zeer obese en wereldvreemde Bram. Dan dreigt het vliegtuig neer te storten... Dennis wacht op een nieuw hart, maar als het ziekenhuis belt dat er een geschikt hart is, twijfelt hij. Wil hij dat hart echt? Jessica krijgt een nieuwe fiets, en rijdt er meteen haar broer mee overhoop. Haar moeder neemt haar dat erg kwalijk. Welkom in de verhalen van ‘Gij nu’!

Ze prikken een beetje, de verhalen in deze bundel. Ze blijven haken, omdat ze het leven serveren zoals het ook bij jou kan zijn. In elk gezin is er wel een hoek af, en in elk hoofd zitten muizenissen. Zullen de personages zich redden? Of vluchten, maar waarheen? In de drank dan maar. Het is een beetje een rauw boek, en een ode aan elk van ons.

Lees een stukje

Toen Chloé haar opbelde om te vertellen dat ze terug zou komen, was ze halverwege de inleidende zin toen haar moeder zakelijk meldde dat er een andere lijn binnenkwam. Chloé kreeg het themaatje van Für Elise te horen, in die ijzingwekkende tonen van een goedkope synthesizer uit de jaren tachtig. Met elke Für Elise die opnieuw begon, voelde ze haar adem amechtiger worden. Ze prutste aan haar nagels, nam een kop koffie, keek naar de cover van de krant en legde die weer weg.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren