Cover van boek De zwarte adem: code F242
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2011 | 229 pagina's
ISBN: 9789044815115
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib : naar het museum

De zwarte adem: code F242

In het Historisch Museum van Vordersteen gebeurde een vreselijke moordpartij. Vreemd genoeg overleefde de veertienjarige Vigo Morris de gruwel. Hij is echter zijn geheugen volledig kwijt en kan zich niets herinneren van de moorden, noch van de tijd daarvoor. Hoofdinspecteur O'Quinn zet zijn tanden in de zaak en beschouwt Vigo al snel als hoofdverdachte. Vigo kan geen kant op: het is onmogelijk om jezelf te verdedigen als je helemaal geen herinneringen meer hebt. Maar Vigo is er rotsvast van overtuigd dat hij de schuldige niet is en gaat zelf op onderzoek...

Dit boek heeft je vanaf de eerste pagina beet en laat je niet meer los tot het einde. De spanning beheerst elke bladzijde. Naast het moordonderzoek gaat dit boek ook over een onopgelost mysterie uit een ver verleden. Dit mysterie overspant meer dan één boek. Code F242 is immers het eerste deel in een reeks over het mysterie van 'de zwarte adem'.

Lees een stukje

Om Vigo's hoofd zat een wit verband, waarover enkele spierwitte lokken bungelden. Hij rustte met zijn rug tegen de zachtgroen geschilderde muren en tekende allerlei vierkantjes en kubusjes op de blocnote voor hem. Blum keek nog eens op de patiëntenstatus in zijn hand. TOTAAL GEHEUGENVERLIES stond er in grote drukletters. Wereldwijd waren daarvan slechts enkele gevallen bekend. Vigo was een medische rariteit...

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.45
sander van de vyver
04/03/2022
4

Zeer goed boek, heb nu al zin om het vervolg te lezen.

Herman vogel
10/02/2022
4

Heel erg leuk.

 

Noah Van Daele
09/01/2022
4

Ik vond het zelf een supertof boek omdat het heel spannend was. Het begin vond ik ietsje minder en ook moeilijk te begrijpen doordat het van plaats wisselt zeg maar. Eerst schrijven ze over een Italiaan en de bladzijde erna wisselt het van locatie en persoon. Verder kan ik het alleen maar aanraden want terwijl je het las kreeg je het gevoel dat je een film aan het kijken was. Dit was het eerste deel van een serie van 4 delen. 

-
21/11/2021
5

Erg leuk boek, een van de enige boeken waar ik echt spanning bij voelde en ook serieus wou weten wat er zou gebeuren. Ik ga ook beginnen met deel 2 en ik hoop dat het net zo goed is.

Robin Bolle
14/10/2015
0

Zeer goed boek, heb het al gelezen en ben ook al begonnen aan deel 2 maar kreeg hem niet uit.

Shannon Debeuf
28/10/2014
0

Dit boek is een enorme aanrader voor wie graag een boek leest dat spannend is tot het einde. Het eerste deel eindigt met een cliffhanger die je doet popelen om het tweede deel te lezen. Dit tweede boek kun je dan ook volledig gelijk stellen aan het eerste boek. Al vanaf de eerste bladzijde word je terug meegetrokken in een verhaal vol spanning. De spanningen volgen elkaar razendsnel op, waardoor je constant verder wil lezen. De auteur stopt veel variatie in het verhaal waardoor het heel vlot leest. Een hedendaags verhaal, afgewisseld met een beetje geschiedenis, is op een heel leuke manier geschreven. Zo blijft het je boeien en is het niet saai om te lezen.
Het verhaal is prachtig geschreven dus raad ik je aan om het boek zeker te lezen!

stevoskos
09/10/2014
0

fantastisch boek ik heb ook het 2de deel gelezen dat was ook fantastisch ik wacht nu tot het derde uitkomt

stevoskos
09/10/2014
0

fantastisch boek ik heb ook het 2de deel gelezen dat was ook fantastisch ik wacht nu tot het derde uitkomt

viktor vauterin
03/11/2013
0

Het verhaal pakt je mee van in het begin. Volgens mij is het een prachtig boek ik heb het in één keer uitgelezen. Het is niet echt opgedeeld in hoofdstukken maar in data’ s dat is een origineel pluspunt. Het boek gaat direct over tot actie en blijft niet te lang treuzelen. Het einde van deel 1 nodigt zeker uit om deel 2 te lezen, het is een cliffhanger.
De auteur gebruikt een goede woordkeuze. Dit boek is een aanrader voor ieder van u. Want niet alleen is het een bloedstollend verhaal, het is ook vlot geschreven. Een aantal flitsende dialogen, met ruzies en discussies tussen de tieners onderling, die natuurlijk tegen de volwassenen ingaan. Er worden enkele interessante historische beschrijvingen verteld, die nodig zijn voor het verhaal.
Hebt u graag misdaad, historie en een klein beetje romantiek dan is dit boek een must voor ieder van u. Lees zeker het spannende deel 1, want er zijn nog 2 delen!!! Op vakantie heb je dus genoeg boeken, zonder dat je afwijkt van een verhaal dat echt prachtig is.

Michiel Van Assche
01/11/2013
0

Ik had het boek iets spannender verwacht. Ik vond het wel een leuk boek. Het leest vlot. Ik ga zeker het tweede deel lezen.

Niels Bieseman
01/11/2013
0

Ik vind het een zeer goed boek, eens je bent beginnen lezen, kan je niet meer stoppen. Ik ga zeker het tweede deel lezen.

stijn
20/01/2013
0

Goed boek met een goed vervolg.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren