Cover van boek De vrouw van de schilder
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Eenhoorn | 2019 | 56 pagina's
ISBN: 9789462913721

De vrouw van de schilder

Een vrouw en een man zitten bij de dokter. Zij lijkt teleurgesteld: hij schilderde zo graag, hij schilderde haar zo graag. Nu lijkt haar man afwezig, ziet hij haar nog graag? De vrouw haalt herinneringen op aan hun verblijf in Ierland. Maar wie is echt afwezig? Wat is er aan de hand? En wat vertellen de prenten?

Dit boek verrast, want uiteindelijk is in dit verhaal niets wat het lijkt. De korte teksten worden afgewisseld met bladzijden vol prachtige prenten. Dit is dus evenzeer een kijkboek als een leesboek. De man schildert immers graag, toch?

Lees een stukje

'En toch, en toch. Toch hou ik nog altijd zo veel van hem. Ik hoop dat hij dat tenminste nog weet. Zou hij dat nog begrijpen, dokter?' De dokter kuchte: 'Daar twijfel ik niet aan.' De vrouw slikte. Haar keel moest droog zijn. De lege ogen van de man leken vochtig. 'Nu ja, dat is het zo'n beetje, denk ik.' De dokter bleef nog enkele tellen naar de vrouw kijken. Hij bestudeerde haar gezicht, zag hen in gedachten in Ierland wandelen, beeldde zich in hoe hij schilderde, hoe haar man haar schilderde.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren