Cover van boek De ontdekkingsreiziger
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2019 | 302 pagina's
ISBN: 9789024580941
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Latijns-Amerika

De ontdekkingsreiziger

Fred zit aan boord van een klein vliegtuigje, hij droomt van avontuur terwijl hij door het raampje uitkijkt over het wilde Amazonewoud. Plots krijgt de piloot een hartstilstand en het vliegtuig stort neer! Fred overleeft de crash, samen met de andere passagiers: de serieuze Con, de dappere Lila en haar kleine broertje Max. Samen moeten de vier kinderen overleven. Ze zoeken eten, wassen zich in de rivier, vluchten voor gevaarlijke dieren (piranha's!) en bouwen een vlot. Zullen ze terug thuis geraken? 

In geuren en kleuren beschrijft de schrijfster het avontuur: je voelt de plakkerige warmte, je proeft de wilde bananen... De prachtige pentekeningen van planten en dieren maken het helemaal af. 

Lees een stukje

Fred kwam met het idee een vlot te bouwen. Hij wist dat het niet in de buurt kwam van wat Con een acceptabel risico zou noemen, maar de loop van de rivier volgen was de enige manier die hij kon bedenken om thuis te komen. De rivier stroomde snel en het spetteren, sputteren en stuiven van het water klonk als een oproep door de wildernis. 

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Anoniem
14/04/2020
5

het is spannend en zit vol avontuur

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren