Cover van boek De ontdekkingsreiziger
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2019 | 302 pagina's
ISBN: 9789024580941

De ontdekkingsreiziger

Fred zit aan boord van een klein vliegtuigje, hij droomt van avontuur terwijl hij door het raampje uitkijkt over het wilde Amazonewoud. Plots krijgt de piloot een hartstilstand en het vliegtuig stort neer! Fred overleeft de crash, samen met de andere passagiers: de serieuze Con, de dappere Lila en haar kleine broertje Max. Samen moeten de vier kinderen overleven. Ze zoeken eten, wassen zich in de rivier, vluchten voor gevaarlijke dieren (piranha's!) en bouwen een vlot. Zullen ze terug thuis geraken? 

In geuren en kleuren beschrijft de schrijfster het avontuur: je voelt de plakkerige warmte, je proeft de wilde bananen... De prachtige pentekeningen van planten en dieren maken het helemaal af. 

Lees een stukje

Fred kwam met het idee een vlot te bouwen. Hij wist dat het niet in de buurt kwam van wat Con een acceptabel risico zou noemen, maar de loop van de rivier volgen was de enige manier die hij kon bedenken om thuis te komen. De rivier stroomde snel en het spetteren, sputteren en stuiven van het water klonk als een oproep door de wildernis. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.75
4.8/5 4 stemmen
anoniem
23/10/2023
5

Ik heb het boek in het Frans gelezen maar het was wel fantastisch, zeker een aanrader en ook Sophie op de daken. Ze is gewoon de beste schrijver!

Anoniem
02/10/2023
0

super avontuurlijk!! Zeker een aanrader!!

Anoniem1
26/10/2022
4

De cover van het boek ziet er fantastisch mooi getekend uit. Hopelijk ook mooie prenten in het boek zelf?

anoniem2
27/02/2022
5

Dit boek is echt een aanrader! Ik heb er mij heel goed mee geamuseerd. Ik vond het dan ook spijtig toen het uit was! Fantastische personages ook!?

 

Anoniem
14/04/2020
5

het is spannend en zit vol avontuur

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren