Cover van boek De liefdesliederen van W.E.B. Du Bois
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Meulenhoff | 2023 | 795 pagina's
ISBN: 9789029095679
Dit boek staat in de lijsten Sterke debuten Black History Month

De liefdesliederen van W.E.B. Du Bois

Ailey Pearl Garfield is een zelfverzekerde Amerikaanse vrouw van kleur die opgroeit in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Ze woont in een eerder witte omgeving, maar brengt de zomers door bij haar moeders familie waarvan de voorouders uit Afrika werden meegenomen. Ailey wordt historica en verdiept zich in de Amerikaanse geschiedenis. Dit boek koppelt Ailey’s eigen verhaal met trauma’s en hoge verwachtingen aan de stuitende verhalen van tot slaaf gemaakten. 

Dit boek is meer dan een coming-of-ageverhaal. Het omvat drie eeuwen Amerikaanse geschiedenis. Het verhaal is niet chronologisch opgebouwd, maar springt in de tijd.
Naast het leven van Ailey en haar voorouders is ook het werk van academicus, dichter en mensenrechtenactivist W.E.B. Dubois (1868-1963) een rode draad doorheen dit boek. In gedichten en citaten gaat hij in tegen (rassen)discriminatie en ijvert hij voor gelijke kansen.

Een indrukwekkende roman die niemand onbewogen achterlaat.

Lees een stukje

En dus was Nicks troost het enige waar ze naar verlangde. Dat was het jaar waarin Rabbit besloot van Wood Place te vluchten en haar vader te vinden. Hij zou Eliza Two helemaal beter maken. Rabbit wist niet wat vrijheid was, maar ze wist wel wat liefde was - een geschenk dat ze zo graag aan anderen hoopte te geven. Met haar vermogen om lief te hebben, verzette ze zich tegen de wreedheid van de plantage.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren