Cover van boek De god van kleine dingen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Prometheus | 2017 | 334 pagina's
ISBN: 9789044633788
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

De god van kleine dingen

Na de scheiding van hun ouders – iets wat best ongewoon is in het India van de jaren zestig - gaat de tweeling Estha en Rahel met hun moeder bij hun oma, groottante en oom wonen. Zoals alle kinderen halen ze graag kattenkwaad uit. Het liefst spelen ze samen met de charismatische klusjesman Velutha, die alles kan knutselen, van vishengels tot vliegtuigjes. Zo kabbelt hun leven rustig verder. Tot de kerstvakantie van het jaar 1969, wanneer hun Britse nichtje Sophie op bezoek komt en in tragische omstandigheden sterft. Wie heeft er schuld aan haar dood? Rahel en Estha, hun familie, of Velutha? Of de god van de kleine dingen?

Arundhati Roy staat bekend om haar meesterlijk psychologisch inzicht, haar virtuoze taalspel en politieke thema’s. Maar waarom precies werd deze roman zo’n hype? Aan jou om te ontdekken waarom ‘De god van de kleine dingen’ de Booker Prize verdient!

Lees een stukje

Sophie Mol was behoedzamer. Een beetje bang voor wat zich in het omringende duister schuilhield. Ze droeg een stoffen tas met uit de koelkast gepikt eten om haar borst. Brood, cake, koekjes. De tweeling, bezwaard door de woorden van hun moeder - Als jullie er niet waren zou ik vrij zijn. Ik had jullie meteen na jullie geboorte naar een weeshuis moeten brengen. Jullie zijn de molenstenen om mijn nek - had niets bij zich.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren