Cover van boek Het diepe blauw
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Orlando | 2021 | 266 pagina's
ISBN: 9789083146829
Dit boek staat in de lijst Black History Month

Het diepe blauw

Hassana en Husseina zijn tweelingzussen. Als kind worden ze brutaal van elkaar gescheiden. Husseina komt terecht in Brazilië, helemaal aan de andere kant van de oceaan. Hassana blijft rondzwerven in West-Afrika. De zussen proberen verder te gaan met het leven. Dat is niet gemakkelijk want de wereld rondom verandert snel: slavernij werd afgelast, maar heeft nog een grote invloed en ondertussen stelen de Britten almaar meer land.

De meisjes zijn met elkaar verbonden via hun dromen. Zo weten ze van elkaar dat ze nog leven. Zullen ze elkaar ooit terugvinden? Of blijft het diepe blauw tussen hen in? Een ontroerend verhaal over twee dappere zussen. 

Lees een stukje

Ik sta op een klein stuk land omgeven door water. Overal is water. Onder ons razen golven tegen de berghelling. De botten van mijn knieën worden week bij de gedachte aan vallen. Ik val, maar land op mijn voeten. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Emma Michielsen
30/11/2023
4

Het een heel goed boek. Het is heel spannend en ook wel een beetje triestig soms en grappig. In het begin vond ik het heel leuk omdat ik nog niet heel veel van het verhaal wist maar nadat ik een stuk of 20 pagina's had gelezen wist ik meer.

MINPUNTJES: Ik vond wel dat het heel lang duurde voordat de zussen elkaar tegenkwamen maar toen ze elkaar tegenkwamen, was het wel heel leuk.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren