Cover van boek De tweeling
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Arbeiderspers | 2015 | 416 pagina's
ISBN: 9789029539562

De tweeling

De tweeling Lotte en Anna is zes, als ze ruw van elkaar gescheiden worden. Lotte groeit op in Nederland en Anna in Duitsland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog helpt Lotte joden onderduiken. Anna trouwt met een SS-soldaat. Elkaar hebben ze nooit echt leren kennen. Als ze oud zijn, ontmoeten ze elkaar toevallig in een kuuroord. Ze willen elkaar hun hele leven vertellen. Nu het nog kan. Of is het te laat?

Al meer dan een miljoen mensen heeft dit boek gelezen. Weet je dat er ook een film van is gemaakt, en een musical? Terecht! Dit verhaal raakt iedereen: twee zussen die in een ander land en eigenlijk in een andere wereld opgroeien. Twee zussen die weten dat ze een zus hebben, maar elkaar nooit echt leren kennen. En dan komt er een harde en emotionele ontmoeting, en beginnen ze echt te praten. Ongelooflijk knap verhaal waarin je blijft doorlezen.

Lees een stukje

‘Waarom schreef je me nooit... indertijd?’ vroeg Lotte, als een schuchtere verdediging en aanval tegelijk. ‘Omdat ik niets van je hoorde,’ zei Anna bits. ‘Dat kan niet,’schoot Lotte uit, ‘Ik heb je tientallen brieven geschreven en elke brief eindigde met: ‘Anna, waarom schrijf je niet terug?’ Even leek Anna uit haar evenwicht gebracht. Maar het was niet meer dan een rimpeling – ze haalde haar schouders op en zei vlak: ‘Dan hebben ze die brieven onderschept. Ik heb ze nooit ontvangen.’ Verbouwereerd keek Lotte haar aan: ‘Waarom zou ze zoiets doen?’ Anna staarde demonstratief naar buiten alsof het haar niet aanging. ‘Je kent ze niet,’ zei ze onverschillig.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren