Cover van boek De kleur paars
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Geus | 2020 | 256 pagina's
ISBN: 9789044541519
Dit boek staat in de lijsten HolebiBrievenboekenBlack History Month

De kleur paars

'Lieve God...' Bij gebrek aan een vertrouwenspersoon richt Cecile zich tot God in haar brieven. Als zwarte vrouw groeit ze op in erbarmelijke omstandigheden, gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw, in de zuidelijke staat Georgia. Cecile wordt misbruikt door haar stiefvader, waardoor ze als tiener reeds twee kinderen baart. Wanneer ze trouwt om haar zusje te redden, verergert haar eigen situatie.

Het is even wennen aan de schrijfstijl van De kleur paars. Omdat Cecile rechtstreeks aan het woord is in haar brieven, word je op een pijnlijke wijze geconfronteerd met haar gelatenheid. Als lezer sta je hulpeloos aan de zijlijn; je wil haar een beter leven geven. Pas wanneer Cecile de vrijgevochten Shug leert kennen proeft ze wat vrijheid kan betekenen.

Lees een stukje

't Is me kindje. Me hart zegt 't. Maar ik weet 't niet. Als ze 't is, heet ze Olivia. Op al d'r luiers heb ik Olivia geborduurd. En ook allemaal sterretjes en bloemetjes. Hij heeft de luiers meegenomen toen ie d'r weghaalde. Ze was toen twee maanden. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren