Cover van boek De eerste hoorn
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Luitingh Fantasy | 2012 | 381 pagina's
ISBN: 9789024548118

De eerste hoorn

Leandra is op zoek naar Roderick. Ze gelooft dat hij haar kan helpen het koninkrijk te redden van het invasieleger van Thalak. Die zoektocht brengt haar naar een herberg aan de voet van een bergketen, waar ze Havald ontmoet. Dan sneeuwt de herberg in en moeten de twee noodgedwongen samenwerken om zichzelf en hun medebewoners te redden van een roversbende, een weerwolf, ondode dwergen en de onnatuurlijke storm zelf...

Dit is fantasy in de traditie van Tolkien, Eddings en Dungeons&Dragons: avonturiers komen elkaar toevallig tegen en moeten zich samen uit benarde situaties zien te redden. Lea's rechtschapenheid, Havalds sarcasme en Zokora's droge humor werken heel goed samen en zorgen voor personages waarvan je graag weet wat hen nog zal overkomen en hoe ze het zullen oplossen. De plot komt eerder traag op gang, maar het is dan ook het eerste boek van een hele reeks en de auteur besteedt veel tijd aan het uitwerken van zijn personages. Beetje bij beetje kom je meer te weten over Lea's thuisland en over dat van Havald en Zokora. Maar ook over het legendarische rijk van Askir, waarin de hoop van Lea en haar koningin gevestigd is. De fantasiewereld wordt groter naarmate je als lezer verder meereist met de personages.

Lees een stukje

'In Thalak hebben ze duistere magie ingezet om Kelar te pacificeren. Er zijn berichten dat hij zijn eigen dode soldaten met katapulten over de muren van de stad heeft laten slingeren om ze ’s nachts weer tot leven te wekken.’ 'Indrukwekkend. Creatief ook.' Ze wierp me een bestraffende blik toe. ‘Na de val van Kelar heeft het hele koninkrijk Jasfar zich overgegeven en ze hebben de prins als onderpand naar Thalak gestuurd.’ Ik zuchtte. Ik wist waar dat toe zou leiden. Ik knikte langzaam. ‘En dus staat er vrijwel niets meer tussen ons rijk en het zijne. Onze schone prinses zal haar blonde hoofdje moeten buigen voor de imperator. Het lot van gekroonde hoofden. De ene keer knielt men voor hen, de andere keer moeten ze zelf op de knieën.’ Ze sloeg met gebalde vuist op tafel. Ik pakte snel mijn beker wijn en dronk voor hij om zou vallen. ‘Hoe kunt u zoiets zeggen? Het is onze koningin!’ Ik hief vermanend mijn vinger. ‘Niet mijn land, niet mijn koningin. Ik kom uit Letasan.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
yves duforez
03/10/2013
0

Ik vind dit echt een goed boek. Het slurpt je vanaf de eerste pagina al op.
Het is een spannende race van moorden en complotten, vol magie en mytische wezens. Weerwolven die s’nachts mensen op gruwelijke wijze vermoorden, kwaadaardige magiers met het doel zichzelf sterker te maken en nog veel meer.
Voor de hoofdpersonages Havald en Leandra is het een noodzaak zichzelf en alle andere igesneeuwden te beschermen. Samen met hu banzwaarden trotseren ze alle gevaren en tussen de acties door is er nog net plaats voor romantiek en drama.
Dienstertjes die zichzelf opofferen om andere vrouwen te beschermen tegen de hongerige rovers. Je leest het allemaal in dit boek. Het is een echte aanrader.
Het goede nieuws is: het is nog maar deel 1.

Yves Duforez
03/10/2013
0

Ik heb "De eerste hoorn" gelezen. Het is de eerste van ee hele reeks: Het geheim van Askir. Ik vind het een zeer spannend en goed geschreven verhaal dat vol verassingen zit. Ze raken ingesneeuwd in een herberg en zitten voor een onbepaalde tijd vast. Wanneer er iemand op gruwelijke wijze gedood wordt door een weerwolf, moeten Havald en Leandra op jacht. Er zijn meer dan genoeg verdachten? want ze zijn niet de enigen die zijn ingesneewd. Er is ook een groep rovers, een groep handelaars met escorte, enkele mijwerkers,een rijke man met zijn dochters en een mysterieuze donkere elfin. Ook de woord en zijn familie zitten vast. Dit verhaal is een spannende race van moorden en complotten. Ik raad dit boek aan iedereen aan die houdt van fantasy. ik kan niet wachten om aan de rest te beginnen. >>>------->

Tim
09/01/2013
0

Het lijkt erop dat Duitsland weet van fantasy heeft: ze hebben een heel arsenaal aan fantasyschrijvers. Schwartz is er één van. Zijn zesdelige "De Geheimen Van Askir" is een reeks om niet te vergeten - en vergeet ze ook niet als je ze in je kast hebt staan; 't is de moeite om te herlezen. Maar hou je hoofd erbij. De reeks is net ingewikkeld genoeg om te verdwalen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren