
De demonenkoning
Wanneer Han Alister een magisch amulet afneemt van een magiërszoontje dat daar helemaal niet mee mocht rondlopen, gooit hij onbewust roet in het eten van een complot dat de Zeven Koninkrijken in chaos wilt onderdompelen. Samen met de kroonprinses Raisa Ana’Marianna, die met haar onafhankelijke natuur zelf ook een hinderpaal is voor het plan, begint hij aan een race tegen de tijd om te voorkomen dat de krachten van de Demonenkoning opnieuw ontketend worden.
De demonenkoning is deel één van de quadrilogie De Zeven Koninkrijken, en het duurt dus eventjes voor het plot echt op gang komt. Toch stoort dat niet, want de wereld die het boek uittekent, bevat veel interessante elementen die gebruikt en gedemonstreerd worden, in plaats van dat er alleen over verteld wordt. De vaardigheden en achtergronden van de personages – voormalig bendeleider, kroonprinses die deels opgroeide bij de Clans in de wildernis, kapitein van de wacht – worden goed gebruikt en verwerven, en zorgen voor erg interessante dynamieken.
Lees een stukje
Het ding had iets kwaadaardigs en tegelijkertijd iets fascinerends. Het straalde macht uit, zoals een kachel op een koude dag warmte uitstraalt. Het verwarmde de voorkant van zijn lichaam, waardoor de rest daarbij vergeleken koud aanvoelde.
Met een stok tilde hij de amulet aan de ketting op. Hij draaide hypnotiserend rondjes in het zonlicht; een doorzichtige groene steen, vakkundig uitgesneden in de vorm van een slang die zich om een staf kronkelt. Boven op de staf zat een schitterend kristal en de ogen van de slang waren gemaakt van bloedrode robijnen.
Wat andere lezers vinden