Cover van boek De cirkel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Bruna | 2012 | 404 pagina's
ISBN: 9789400501225
Dit boek staat in de lijst Boeken om bij te griezelen

De cirkel

De bewoners van het stadje Engelsfors zijn diep geschokt door de zelfmoord van tienerjongen Elias. Zes scholieren ontdekken echter dat Elias vermoord werd voor zijn magische krachten. Anna-Karin, Ida, Linnéa, Minoo, Rebecka en Vanessa worden tegen hun wil naar een park gebracht, waar ze te horen krijgen dat ook zij sluimerende talenten hebben. Ze ontdekken dat ze Uitverkoren zijn om het op te nemen tegen de duistere krachten van het Kwaad. En als ze niet snel handelen, zal het Kwaad hen een voor een uitschakelen.

Sensationeel, griezelig, aangrijpend en prachtig opgebouwd zijn maar enkele manieren om het verhaal te omschrijven. De personages hebben allen hun scherpe kantjes en zijn heel goed uitgewerkt. Hierdoor wordt je meteen meegezogen in hun levens, met alle risico’s die daarbij horen. Dit moeilijk neer te leggen boek zal je zeker niet sparen van een aantal gruwelijke scènes. Maak je klaar voor een verhaal vol magie, liefde, vriendschap, verraad, gevaar, duistere wezens en een vleugje erotiek. Maar pas op: het is een boek voor lezers met stalen zenuwen!

Lees een stukje

Ida’s mond gaat dicht. Haar ogen gaan open. De pupillen zijn vergroot en staren blind voor zich uit. Toch voelt het alsof die blik recht bij Rebecka naar binnen kijkt en dingen in haar ziet waarvan zij zelf het bestaan niet eens weet.
’Wees niet bang. Jullie bevinden je op een beschermde plek.’
Het is Ida’s stem, maar toch ook weer niet. Hij is zacht en warm.
’Hier kan de vijand jullie niet vinden. Alleen hier zijn jullie veilig. Alleen hier kunnen jullie allemaal samenkomen. Voor alle anderen moeten jullie je vriendschap verbergen.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.981745

Wat vind JIJ?

Aantal sterren