Cover van boek De boom met de bittere bladeren
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2020 | 255 pagina's
ISBN: 9789047711995

De boom met de bittere bladeren

Maridadi weet weinig over haar verleden. Ze is haar mama verloren tijdens de Rwandese genocide, dat weet ze wel. Als de Nederlandse studente Puck het marktje bezoekt waar Maridadi werkt, sluiten de meisjes vriendschap. De nieuwsgierigheid van Puck doet Maridadi besluiten dat ze eindelijk de waarheid wil weten over wat er is gebeurd.
Een indrukwekkend boek over een gruwelijke periode uit de recente Rwandese geschiedenis. Doorheen het hele boek voel je de wonde die de genocide in het land heeft achtergelaten, maar ook de veerkracht van de mensen en de zinderende Rwandese natuur.

Lees een stukje

Puck droeg oma's vest en haar oude igitenge. Die lap stof rond haar middel zag er nogal bizar uit, maar ze dacht waarschijnlijk 'who cares'. Zelfs de wolkbreuk had haar niet uit haar goede humeur gebracht.
'Hebben de anderen geen honger?' vroeg ze.
Nee, die hebben al gegeten.'
Dat was niet waar, maar ik schaamde me een beetje voor mijn familie. Oma had me wel tien keer gevraagd wat de muzungu wilde eten, wat ze wilde drinken en waar ze wilde gaan zitten. Opa wilde weten wanneer hij zaken met de muzungu kon bespreken, alsof Puck zomaar zijn Kinyarwanda kon verstaan.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren