Cover van boek Het boek van Fatima : een stem tegen de stilte
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Davidsfonds/Infodok | 2021 | 102 pagina's
ISBN: 9789002274350
Dit boek staat in de lijsten VluchtelingenPowermeisjes

Het boek van Fatima : een stem tegen de stilte

Fatima is altijd nieuwsgierig geweest naar de wereld die ze nog nooit had gezien. En als meisje dat opgroeide in Afghanistan, was de wereld die ze wél kende, maar heel klein.

Als ze acht is, moet haar gezin vluchten uit hun land. Samen gaan ze op zoek naar veiligheid maar de tocht is lang, moeilijk, angstaanjagend en wreed. In haar eigen stem en met haar eigen woorden vertelt ze hoe ze stukjes van de wereld leert kennen - heel anders dan de wereld waarover ze droomde als kind.

Als het gezin van Fatima in België arriveert, begint er een rustiger, maar niet probleemloos, hoofdstuk in hun leven. Dappere Fatima is vast van plan het volste leven te leiden dat ze kan.

Lees een stukje

Mijn papa was vrachtwagenchauffeur. Hij was meestal niet thuis omdat hij op de baan was. Als hij thuiskwam, was het vaak laat in de nacht. Iedereen was al gaan slapen, maar ik bleef wakker met mijn mama omdat ik als eerste wilde zien wat hij had meegebracht. Ik wilde zijn spullen aannemen en zijn tassen onderzoeken om meer over de wereld te weten. Alsof hij van zijn reizen een stukje van de wereld mee naar huis had gebracht.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren