Cover van boek Daar waar de rivierkreeften zingen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
The House of Books | 2022
ISBN: 9789044361650

Daar waar de rivierkreeften zingen

Kya groeit op ergens in een moeras in North Carolina, verlaten door haar gezin. Kya heeft een moestuin en leert vissen om voor zichzelf te zorgen. Ze is gefascineerd door de natuur rond haar, die ze in stilte observeert. De mensen uit de stad willen niets te maken hebben met 'het moerasmeisje', zoals ze haar noemen. Als een rijke jongeman uit de stad dood wordt gevonden, wordt Kya onmiddellijk beschuldigd.

Een spannend coming-of-age verhaal dat zich afspeelt in een kleingeestige dorpje in Noord-Amerika. De beschrijvingen van het klamme moeras zuigen je mee in het verhaal.

Lees een stukje

Aangezien ze ma's oude natuurgids niet kon lezen, kende ze de namen van de meeste vogels en insecten niet, dus verzon ze die zelf en hoewel Kya niet kon schrijven, had ze een manier gevonden om haar collectie te beschrijven. Haar talent had zich ontwikkeld en ze kon nu tekenen, schilderen en schetsen wat ze maar wilde. Met krijtjes of waterverf van de Five & Dime gaf ze de vogels, insecten of schelpen weer op papieren zakken en voegde de afbeeldingen toe aan de monsters.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Lucca Delos
20/04/2024
4

Dit boek plaatst je helemaal in een nieuwe omgeving. Door het hoofdpersonage Kya kijk je naar de wereld en in het bijzonder naar het moeras vanuit een totaal ander perspectief. Je leert veel bij over haar speciale levenswijze en je wordt ondergedompeld in de natuur. Centraal staat het thema opgroeien, Kya groeit op in eenzaamheid maar langzamerhand ontvouwt ze zich en wordt ze een echte dame. Het verhaal komt traag op gang maar op het einde besef je dat dit nodig was om het volledige verhaal te begrijpen. Het einde heeft me dan weer enorm verrast door de onverwachte wending. Het boek is dus een combinatie van de beschrijving van prachtige natuur en een boeiend plot. Een absolute aanrader voor liefhebbers van meeslepende fictie!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren