Cover van boek De vervlogen helft
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Hollands Diep | 2020 | 365 pagina's
ISBN: 9789048851034
Dit boek staat in de lijsten Black History MonthTikTok boeken

De vervlogen helft

De vervlogen helft begint in Mallard: een verfomfaaid dorpje, in het Zuiden van Amerika, tijdens de jaren 60. De zwarte gemeenschap dweept met een lichte huidskleur. Wanneer de tweeling Stella en Desiree Vignes wordt geboren, bewonderen de dorpsbewoners de opvallend lichte huidskleur van de meisjes. Als tieners ontvluchten ze samen het verstikkende dorp. Stella en Desiree, onlosmakelijk met elkaar verbonden, groeien na hun vlucht toch uit elkaar. Desiree huwt een man met een erg donkere huid. Stella gaat als witte vrouw door het leven en breekt volledig met haar verleden. Zullen de zussen elkaar ooit nog ontmoeten? 

Deze knap geconstrueerde familiekroniek is een gelaagde reflectie over huiskleur.

Lees een stukje

Stella wilde later zelf lerares op Mallard High worden. Maar steeds als Desiree zich een toekomst in Mallard probeerde voor te stellen waarin het leven onveranderd voortkabbelde, was het alsof iemand haar keel dichtkneep. Als ze erover begon dat ze op een dag weg zou willen gaan, dan wilde Stella daar nooit iets over horen. 
'We kunnen mama niet in de steek laten,' zei ze altijd, en dan voelde Desiree zich terechtgewezen en zei ze er niets meer over. Ze is al zoveel kwijtgeraakt, was het vervolg dat beide meisjes nooit hardop tegen elkaar hoefden te zeggen. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren