Cover van boek Borealis
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2016 | 268 pagina's
ISBN: 9789047708667
Dit boek staat in de lijst Klimaat

Borealis

In kamp Borealis in Alaska worden ongeveer 180 ontvoerde kinderen gevangen gehouden. Dat gebeurt in opdracht van een groep mensen die bang is voor de klimaatveranderingen. De kinderen zijn voorbestemd om de komende zondvloed te overleven en daarna de aarde opnieuw te bevolken. Zij hebben het zwaar, maar ontsnappen lijkt niet mogelijk. Ook de Nederlandse Joppe zit in het kamp. Hij legt zich niet zomaar bij de gebeurtenissen neer!

Er is veel te doen over de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel. In dit verzonnen verhaal lees je wat er zou kunnen gebeuren als er niets verandert. Het is ongemeen spannend en zet je aan na te denken over het milieu.

Lees een stukje

In de nacht van zondag op maandag sloop de sneeuw als een dief in de nacht het kamp binnen. Tegen de ochtend sliep Borealis onder een donsdeken van een halve meter dik.
Joppe had een nachtmerrie waarin hij werd verpletterd door een wals die langzaam over hem heen reed. Aan het stuur zat de Rugbyer, die maar bleef lachen terwijl Joppe langzaam verdween onder de grote rol. Net voor de wals bij zijn hoofd was, trok iemand hem eronder vandaan.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.6
4.6/5 5 stemmen
Anoniem
13/11/2023
5

Ik heb het boek moeten lezen voor school en ben ik verslaafd.

 

Robbe
15/01/2021
4

het boek was superleuk en spannend maar het einde was een beetje abrupt.

 

Aïda
23/12/2020
4

Ik vind het een super leuk boek! Alleen het einde vond ik niet leuk :(

Wat vind JIJ?

Aantal sterren