Cover van boek Een wonderlijke expeditie van robots
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Boycott | 2019 | 93 pagina's
ISBN: 9789492986047
Dit boek staat in de lijsten Prentenboeken voor oudere kinderenDagboeken

Een wonderlijke expeditie van robots

Willem en Jacob zijn twee robots die uitgestuurd worden om de wereld achter de Muur te onderzoeken. Eindelijk!, denkt Willem, want als onderzoeker heeft hij eigenlijk nog nooit iets echt onderzocht. Jacob is hem toegewezen als teamgenoot en ook al vormen ze een goed team, tegelijk halen ze ook het bloed van onder elkaars nagels. Als ze al nagels of bloed zouden hebben. De wereld die ze ontdekken is hen vreemd, met rivieren, bomen, bergen en tunnels. En wat is dat met al die wonderbaarlijke levensvormen die aangedreven worden 'zonder zichtbare verbindingsstukken'? 

Met de grote prenten is Een wonderlijke expeditie van robots eerder een graphic novel. In het dagboek van Willem zie je onze nabije toekomst vanuit een nog verdere toekomst. Ingewikkeld? Nee, eerder fascinerend. De tocht van Willem en Jacob is een spannende tocht, waar je een tijdje over kan blijven nadenken.

Lees een stukje

Ik voelde me opeens zo nietig. Wat kan er gebeurd zijn dat we zo achteruit gegaan zijn? Dat we ons achter de Grote Muur hebben verschanst? Dat sommige robots hoogtevrees hebben? Het zal een hele generatie duren voor we alles hebben kunnen onderzoeken wat we hier hebben gevonden. En hoeveel generaties zal het duren voor we iets kunnen uitvinden dat een meter van de grond kan komen? 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.444445
2.4/5 9 stemmen
Sibe
23/01/2022
3

Goed, maar kort boek. Ik vond het verhaal ok, maar er was te weinig tekst voor mij.

Kobe Penel
09/01/2022
1

Het boek was niet spannend. Ik vond het verhaal zwak. Ik begrijp het concept, maar het is niet goed gebracht. Het genre is ook niet echt voor mij. De tekeningen waren wel goed.

LOL
17/09/2021
1

Slecht

Tatana Rubasova
09/09/2021
5

zo een mooi boek

12/11/2020
4

goed boek voor kinderen die het nog wat moeilijk hebben met lezen

lol
20/10/2020
1

slecht

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren