Cover van boek De schaduwen van Radovar
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 300 pagina's
ISBN: 9789047710189

De schaduwen van Radovar

Jona woont met haar ouders, jongere broer en oma in Sterrenlicht, een enorm flatgebouw in de stad Radovar. Inwoners worden beoordeeld op hun prestaties: wie hard werkt, krijgt een betere flat, wie kritiek uitoefent, belandt in een Onderwijk. Jona voelt zich een gevangene van het systeem. Wanneer Jona met de mysterieuze Kilian in contact komt, toont hij haar de verschrikkelijke kanten van de stad. Jona neemt een gewaagd besluit: ze gaat samen met een groepje Ondergronders in verzet, ook als ze zichzelf en haar familie in groot gevaar brengt.

De schaduwen van Radovar is een spannende boek met thema’s als dictatuur en indoctrinatie, (gebrek aan) persoonlijke vrijheid, en de kracht van verzet. De vele onverwachte wendingen verhogen de spanning en zorgen ervoor dat je dit boek in één adem zou willen uitlezen. Jona en haar vrienden overtuigen als levensechte karakters, wat het inlevingsvermogen verhoogt.

Lees een stukje

Jona’s longen stonden in brand. Er leek geen einde te komen aan de trappen. Ze sloeg dubbel en hapte naar adem.
Kilian was al een halve trap verder, maar sprong naar beneden en pakte haar hand. ‘Kom op, Nog acht verdiepingen tot het dak.’
’En dan?’
’Vertrouw je me?’ vroeg Kilian.
Jona knikte. In heel Radovar waren vier mensen die ze blind vertrouwde en daar was Kilian er een van – ook al kende ze hem nog niet lang. Verder Zalman. Oma. Haar moeder.
Ver beneden hen stampten laarzen op de traptreden. Tranen sprongen in haar ogen. ‘Het heeft geen zin meer. Ze komen eraan!’

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.9
Jens Adams-olvh Brugge
30/11/2020
5

Top boek! Vol spanning en raadsels het lukte me niet om te stoppen met lezen. Echt een aanrader.

23/11/2020
1

Super slecht boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren