Cover van boek Het jaar van de kat
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2012 | 191 pagina's
ISBN: 9789020989588
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

Het jaar van de kat

De katten Sojaboon en Tofu hebben een prinsheerlijk leventje bij een rijke buitenlandse familie in China. Sojaboon wordt zelfs een heuse ster in een reclamespotje voor Chinees kattenvoer. Tofu daarentegen vertrouwt het zaakje niet helemaal, en terecht: tientallen katten worden ernstig ziek na het eten van het kattenvoer. Bovendien breekt een levensbedreigend virus uit, waarvoor katten verantwoordelijk gehouden worden. Sojaboon en Tofu zullen hun beste beentje – of beter: pootje – moeten voorzetten.

Een origineel en spannend verhaal, verteld door twee katten in het moderne China. Verrassend en interessant!

Lees een stukje

Toen de auto dichterbij kwam, zag ik dat het helemaal niet de blauwe auto van mijn mijnheer en mevrouw A was, maar een grote, witte bestelwagen. Ik rook zo het gevaar dat er vanaf straalde. Ik wist dat ik me beter zou kunnen verstoppen, maar de auto kwam met zo’n snelheid op me af dat het leek of de overweldigende, flitsende koplampen me vastprikten op de plek waar ik zat. Ik probeerde me naast de deur tot een balletje te rollen, in de hoop dat de auto zou voorbijrijden, maar hij stopte me piepende remmen. Met veel geknars werd het portier aan de kant van de chauffeur opengemaakt. ‘Rennen, Nummer Drie, rennen!’ Ik keek in paniek om me heen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.363635
Hendrik Schuyten
08/11/2021
4

Pracht van een boek, er zouden meer van zo’n boeken moeten komen. Een echt verhaaltje voor mijn kinderen ze geven het zelf een dikke 10 alleen het mag wel wat kleurrijker worden aan de cover dat trekt kinderen sneller aan.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren