Cover van boek Bezoekjaren
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2011 | 160 pagina's
ISBN: 9021473313
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Noord-Afrika

Bezoekjaren

Zima groeit op in Casablanca. Op een dag komt haar oudste broer Amrar ‘die voor het volk is’ niet meer thuis. Opgepakt, zo blijkt. Thuis draait alles rond zoeken naar Amrar. Buiten gaat het leven zijn gewone gangetje.

Joke van Leeuwen schrijft met grenzeloze humor. Dit verhaal is helemaal niet grappig, maar net omdat van Leeuwen zo humoristisch is, krijgt het verhaal ondanks zijn politieke achtergrond en ernst een lichte ondertoon.

Lees een stukje

Amrar is een tijdje christelijk geweest. Ik wist toen niet goed wat dat was, maar er hoorde een Europeaan bij die hem kwam ophalen in een mooie auto. Dus het leek me wel wat, christelijk zijn, als je daar een mooie auto bij kreeg en een Europeaan. Mehdi vroeg wel eens aan hem wat hij allemaal deed bij die christenen, en dan zei hij dat ze bedoelingen zochten, maar sommigen kwamen omdat ze hoopten op een baantje bij een Europeaan, want de meeste Europeanen waren christelijk of niks.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.642855
ebubekir
22/04/2023
5

Super geschreven!!!

zizi
27/01/2021
0

te cool

jessica de vries
17/09/2017
0

Dit is een heel mooi boek. Het verhaal is hartverscheurend om te lezen. Haar broers worden zomaar opgepakt. De hele gezin is verdrietig. Het word heel erg mooi geschreven.

emiel
20/10/2013
0

Ik vind het een heel mooi boek.

Flika
06/04/2004
0

Dit is werkelijk een prachtig boek. Het onroert, het grijpt je naar de keel, het maakt je aan het lachen, je vergeet het nooit!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren