Cover van boek Zijdeman
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2013 | 163 pagina's
ISBN: 9789401401999

Zijdeman

Parijs, 18de eeuw. De vader van Camille en Louis is zijdekoopman. Hij is net vertrokken naar China, voor zijn laatste grote reis. Als hij terug is, zal hij zijn eigen zijdekwekerij beginnen. Maar het duurt wel heel lang voor hij terugkomt. Camille en Louis wachten. Ze doen dat elk op hun manier. Terwijl Louis de rust in zijn eigen hoofd zoekt en voorzichtig zelf in de weer gaat met zijderupsen, trekt Camille de straat op. En daar rommelt het, want de mensen hebben stilaan genoeg van hun koning en zijn minnares.

Het kleine verhaal van Camille en Louis haakt in het grote verhaal van de (komende) Franse Revolutie. Dit boek lees je om Camille en Louis te leren kennen. En om daarna nog eens te lezen. Zijdeman is een zacht en subtiel boek, ideaal voor wie graag de tijd neemt voor nuances.

Lees een stukje

Om de eitjes uit te broeden heb ik een vrouw nodig.
Aan mijn moeder durf ik het niet te vragen. Maar er is ook Camille. Ik zal het aan haar vragen. Straks, als het lente wordt. Camille is al vrouw genoeg. Ze heeft borsten, al zijn ze misschien nog wat te klein.
Ik kan het maar proberen.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren