Cover van boek Wodka express
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Manteau | 2011 | 199 pagina's
ISBN: 9789022326404

Wodka express

Wanneer de 15-jarige Sarah, na een dronken nacht, wakker wordt zonder slipje, doet ze alsof er niets aan de hand is. Vol afschuw ziet haar jongere zus Lotte hoe ze die avond opnieuw aan het drinken gaat. Lotte wil haar zus bewust maken van het gevaar waarin ze zich elke nacht stort. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Net als Sarah weet je als lezer niet wat haar die nacht overkomen is. Op het puntje van je stoel volg je het meisje dan ook op haar zoektocht naar de waarheid. Want doorheen de roes van de dronken feestjes en de met katers overtrokken vakantiedagen moet die waarheid ooit eens aan het licht komen.

Lees een stukje

Mijn benen liggen buiten de tent, daarom heb ik het koud. Alleen mijn bovenlijf ligt in de tent. Ik heb het zo koud aan mijn benen dat ik ze nog nauwelijks voel, alsof ze verlamd zijn, alsof er geen bloed meer in stroomt. Ben ik zo in slaap gevallen, met de tent wagenwijd open en mijn benen buiten?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Amber C.
27/02/2017
0

Ik vind het een vlot boek om te lezen want bij elk hoofdstuk staat de persoon die aan het woord is. Het rare is dat op de achterflap van het boek staat dat Sarah haar jongere zus Lotte heet en in het boek zelf noemt ze Anna. Het boek heeft een actueel thema het houd je wakker over de gevolgen van alcoholisme. Het boek is ook spannend want je wil weten wat er precies is gebeurt die avond waar Sarah zich niks meer van herinnert.

An Van Peteghem
26/02/2017
0

In het begin snap je niet veel van het verhaal maar als je verder leest wordt het duidelijker en spannender. Het is een goed boek omdat het ook actueel is en realistisch. Het is zeker aan te raden.

zilverstroom
13/09/2015
0

In het begin snap je niks. maar als je even doorleest begrijp je het en is het een top boek!

Elke VC
24/02/2015
0

Het boek 'Wodka express' vond ik heel leuk. Vooral omdat je zowat de gevolgen van alcohol kunt ervaren, je kan het beschouwen als een realistisch verhaal. Ik vind het ook normaal dat Anna en Lucas bezorgd zijn om Sarah, ze vernielt haar hele leven met de alcohol en ook wel haar band met haar vrienden. Het boek is een echte aanrader!

Tibo
16/11/2013
0

Ik vind het een goed boek.
Ik had wel verwacht dat er nog ander verhaal in ging zitten maar dat was dus niet zo.
Ik vind het boek een aanrader als je graag leest!

Sam
21/03/2013
0

Niet zo super goed.

boekenwurmpie
10/11/2012
0

Ik heb het boek net uitgelezen en het is een goed boek. In het begin snap je er niet veel van, maar je moet doorlezen! Want daar krijg je geen spijt van! Je bent al snel verwikkeld in het spannend verhaal van... (nu ja , dat moet je maar zelf lezen hé ;)

Jasaman Rahmat 4e
04/10/2012
0

Ik heb het boek 'Wodka express positief' ervaren, omdat je veel kan bijleren over de gevolgen van alcohol als je te veel drinkt. Ik begrijp de bezorgdheid van Anna wel, ze is bang dat hun ouders te weten zouden komen over het overdreven drankgebruik van haar oudere zus Sarah, en omdat Sarah zichzelf de vernieling in drinkt. Ik zou het boek nog wel een tweede keer willen lezen, omdat het een realistisch verhaal is dat iedereen zou kunnen overkomen.Ik begrijp ook waar de bezorgdheid van Lucas om Anna vandaan komt, hij houdt van haar en hij heeft al veel meegemaakt, hij wil niet dat ze haar leven kapot maakt.
Het is dus een fantistisch boek dat zeker gelezen moet worden!

Lana S.
28/05/2012
0

ik vind dat dit boek een beetje ingewikkeld is geschreven maar hoe meer je naar het einde leest hoe duidelijker het wordt. ik zou dit boek wel aanraden omdat er eigenlijk wel veel van de realiteit staat te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren