Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Van Oorschot | 2018 | 175 pagina's
ISBN: 9789028280274
Dit boek staat in de lijst Op wereldreis

Wieren

De schrijfster en beeldende kunstenaar Miek Zwamborn verhuisde van Nederland naar het Schotse eiland Mull. Op het strand ontdekte ze daar de wonderlijke wereld van de wieren. In dit boek staat biologische informatie over wieren, maar ook poëzie, persoonlijke bedenkingen en prachtige schilderijtjes. Zelf bestempelde ze haar werk als een "essayistisch natuurboek".

Dit boek is een ode aan wieren in alle vormen en formaten: slijmerig, kleurrijk en zoutig. De schrijfster toont de schoonheid van een plantensoort die de meeste mensen een beetje vies vinden. Net die zeldzaamheid maakt van dit boekje een parel. Je zal nooit meer met dezelfde ogen naar wieren kijken.

Lees een stukje

Voorzichtig schoof ik mijn handen onder de zware stengel en stond op. Het wier helde over en vormde een parabool. Ik zwiepte het over mijn schouder. Het was twee keer zo lang als ik. Dubbelgevouwen raakte het aan beide kanten het rimpelige zand. Een verticale omhelzing. Laverend tussen het bronsgroene blaaswier dat de rotsen in de baai bedekte, liep ik over het wad verder naar Erraid. Toen ik achteromkeek naar het strand waar ik vandaan kwam, zag ik naast mijn voetstappen een kronkelige lijn lopen. De uiteindes van het blad waren samen zwaar genoeg geweest om de route in het zand af te tekenen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren