Cover van boek Wie zette mijn naaktfoto's online? : een spannende detective over sexting, schuld en sukkels
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Blossom Books | 2021 | 157 pagina's
ISBN: 9789463493154

Wie zette mijn naaktfoto's online? : een spannende detective over sexting, schuld en sukkels

Wanneer Jantine 16 is, doet ze op een dag een erg onaangename ontdekking: de naaktfoto's die ze deelde op een besloten forum, hangen plots overal op school. En daar stopt het niet. Ook op het internet duiken Jantines foto's op, vaak voorzien van erg beledigende commentaren. Zeventien jaar na de feiten gaat Jantine op onderzoek uit. Ze wil alsnog te weten komen wie haar foto's op school én online verspreid heeft. Wat volgt is een spannende zoektocht naar de mogelijke daders.

Dit waargebeurde verhaal is een must-read voor iedereen: leerlingen uit het secundair, ouders, leraars, directieleden... Een helder en duidelijk relaas dat je laat nadenken over de taboesfeer die er vandaag nog steeds rond sexting hangt. Verder maakt het boek voor eens en voor altijd duidelijk dat bij sextingmisbruik de schuld altijd bij de verspreider van de beelden ligt, nooit bij de persoon die de beelden maakte.

Lees een stukje

Het is zomaar een dinsdag in de zomer van 2020 als ik in een WhatsApp-gesprek met Marjolein, een oud-klasgenoot van de middelbare school, word herinnerd aan de dag dat mijn naaktfoto’s de hele school door gingen. Ik bedoel niet herinnerd alsof ik het compleet was vergeten, of had verdrongen, maar ik denk er gewoon bijna nooit meer aan. Het is gaan voelen als een verhaal van iemand anders, niet eentje waarin ik zelf de hoofdrol speel.

 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren