Cover van boek Vals
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Fontein | 2010 | 271 pagina's
ISBN: 9789026128141

Vals

Het is hartje winter. Vier vriendinnen gaan op vakantie naar de Ardennen. Drie jongens moeten het extra gezellig maken. Maar dan verdwijnt Kim. Wat eerst nog gezellig was, slaat om in angst. Wanneer ook Feline verdwijnt, lijken ze helemaal in een horrorverhaal terechtgekomen te zijn...

Mel Wallis de Vries kent alle trucjes om een verhaal spannend te maken. Het vervalste beeld dat de vriendinnen van elkaar hebben, zorgt voor onderlinge conflicten. Het slechte weer, onverwachte tegenslagen, onduidelijke sporen in de sneeuw en verdachten geluiden maken het extra eng.

Lees een stukje

Met twee treden tegelijk vlieg ik de trap af. “Pippa!” roep ik. “Pippa!” Ik trek de keukendeur open. Geen Pippa. Ik ren naar de huiskamer. Daar is ze ook niet. Mijn hart bonst in mijn keel. “Pippa, waar ben je?” jammer ik, terwijl ik naar de gang loop. Ik kijk in de wc. Onder de kapstok. In de meterkast. Waar is Pippa? Waar is Fee? Ik adem diep en probeer niet in paniek te raken.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.76923
Lena De Pessemier
19/11/2023
5

Het boek ‘Vals’ is een geweldig boek. Mel Wallis de Vries schrijft spannende jeugdthrillers. ‘Vals’ is één van mijn favorieten. Het leest vlot en heeft een onvoorspelbaar einde. Een meeslepend boek van begin tot einde. Echt een aanrader!

 

anikka
24/10/2023
5

TOP BOEK

Ode VC
08/10/2018
0

Vals is een heel erg spannend boek, dat je in één ruk zal willen uitlezen.
De schrijfster, Mel Wallis de Vries, schreef het boek voor de jeugd, die fan is van thrillers. Het boek zou het verhaal van een jeugdserie kunnen zijn.
De personages worden goed omschreven, waardoor je je direct een beeld kan vormen van hen. Vanaf de eerste bladzijde is het boek spannend en op het einde zal je zeker ook verrast zijn.Het verhaal gaat over vier vriendinnen van 17 en 18 jaar die in de kerstvakantie een paar dagen op reis gaan naar de Ardennen. Ze logeren daar in het huisje van één van hun ouders. Kort na aankomst krijgen de vriendinnen al ruzie.
Omdat het allemaal heel herkenbaar is wat er in het verhaal gebeurt, zal je steeds verder willen lezen. Zeker naar het einde toe, wanneer heel het verhaal in zijn plooi valt. Het is een echte aanrader!

julie willems
08/10/2018
0

Verrassend, spannend, Vals.

Als je houdt van een detective boek, dat tegelijkertijd een liefdesverhaal en een thriller is, dan is Vals het perfecte boek voor jou! 4 vriendinnen gaan op weekend naar de Ardennen. Op een gegeven moment beginnen ze één voor één op mysterieuze wijze te verdwijnen.

Doorheen heel het verhaal is er een spanning, die moeilijk te beschrijven is. Je kunt hierdoor moeilijk stoppen met lezen. Er gebeuren heel veel onverwachte gebeurtenissen. Soms, dacht ik te weten wie die meisjes had ontvoerd. Maar toen ik te weten kwam wie het echt had gedaan was ik heel verrast: aan dat personage had ik nooit gedacht.

Vals van Mel Wallis De Vries is dus een echte aanrader, zelfs als je niet zo veel van lezen houdt, net zoals ik, was het een heel vlot boek om te lezen. En het begon zeker niet te vervelen na een bepaalde tijd.

Liese de Jonge
03/03/2018
0

Het is een heel spannend verhaal. Het boek lees je in één keer uit. Je wordt bijna helemaal meegezogen in het verhaal.
Het was zeer leuk om het boek te lezen, net zoals de andere boeken van Mel.

Matthijs DB
27/02/2018
0

Dit boek is echt heel erg goed, het is spannend tot op het einde. Ik heb het in 1 keer uit, wel een serieuze verrassing op het einde. Ik raad het boek zeker aan!

T
16/06/2017
0

Doodeng boek, alleen is het een beetje een slap einde. Voor de Vlaamse lezers: het is heel erg Hollands geschreven, kan soms frustrerend zijn ;-). Voor mensen waarvoor dat geen probleem is is dit echt een aanrader, je durft vast en zeker nooit meer naar de Ardennen komen!

kaatje.vd
06/11/2015
0

dit is een SUPER boek zeker de moeite om te lezen! Voor mij bestaan er geen betere boeken dan de boeken van Mel Wallis De Vries !

Lauren
22/02/2015
0

Ik vond het één van de beste boeken van Mel Wallis de Vries. Het is zo spannend dat je steeds wilt verder lezen en het heeft een zeer onverwacht einde wat het nog leuker maakt. Een echte aanrader!

Nisrine
21/02/2015
0

Het boek is vanaf begin tot het einde ijzingwekkend spannend!Het was zo realistisch dat het net leek alsof je het echt beleeft.Ik kon me ook inleven in de personages vooral wanneer de meisjes een voor een verdwenen.
Ook wel verrassend op het einde.
Het is een echte aanrader,zeker lezen!

jessica de vries
02/01/2014
0

Ik heb dit boek in één dag uitgelezen. Het was zo spannend dat je het in één keer uitleest. Het heeft ook een goeie plot.

Ellen Hackx
17/11/2013
0

Het is een heel mooi boek die vlot te lezen is. Ondanks de 271 pagina's heb ik het boek in 3uur uitgelezen. Ikzelf lees niet echt graag, maar het boek was zo spannend dat je niet kon wachten tot het einde. De uteur, Mel Wallis de Vries, maakt het boek zo vlot leesbaar. het is het mooiste boek die ik ooit heb gelezen en ik raad het iedereen aan. Niet alleen omdat het spannend is en vlot om te lezen, maar ook omdat het zo realistisch en gedetailleerd geschreven is.

Laura De Schepper
11/11/2013
0

Ik vond het een heel tof boek om te lezen. Het boek leest heel vlot. De schrijver neemt je echt mee in het verhaal door het verhaal vanuit 4 standpunten te schrijven. Je kent de personages ook goed want ze worden ook omschreven vanuit 4 standpunten. Ik zou het boek zeker aanraden!

Salima
01/01/2013
0

Echt en goed boek! Zo spannend en was een beetje geschokt op het einde! Echt een aanrader, het is leuker dan het omschreven is!!

jennifer
10/11/2012
0

Het is een supergoed en spannend boek met een verassende wending.

evi stuyts
13/07/2012
0

ik heb dit boek met moeite kunnen dichtdoen als ik iets anders moest doen. ik wou het in één keer uitlezen. dit was echt zo'n tof boek.

Romy
17/04/2012
0

het is een heel erg spannend boek maar ook heel erg leuk

Hermelien Griffel
03/04/2012
0

Toen ik begon met lezen kon ik niet meer stoppen! Het is zo spannend en het slot is zo verbazend! Ik heb al meerdere boeken van haar gelezen, maar ik vind dit het beste!

sylke steemans
24/02/2012
0

Het is gewoon een fantastisch boek.

ikke
19/06/2011
0

ik heb het boek gekocht en vond het echt FANTASTISCH!!! naar het einde toe is er veel spanning en dit vond ik zeer leuk, ik raad iedereen aan om het boek te lezen!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren