Cover van boek Twee graden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Kluitman | 2023 | 382 pagina's
ISBN: 9789020654783
Dit boek staat in de lijst Klimaat

Twee graden

Vier jongeren, drie plaatsen, drie natuurrampen.

In de bossen van Californië zit een alsmaar uitbreidende bosbrand Akira en haar paard op de hielen. De hitte is onhoudbaar, de vernietiging totaal. In de Canadese toendra worden Owen en George belaagd door ijsberen, die door de opwarming van de aarde langer op land zijn, en langer moeten vasten. Een ontmoeting met een hongerige ijsbeer is geen lachertje. En Natalie moet met lede ogen toezien hoe een orkaan Miami overspoeld, en daarbij niemand en niets spaart. De gevolgen zijn overweldigend voor mens en natuur.

In een nawoord geeft de auteur Alan Gratz een ontluisterende stand van zaken over recente natuurrampen ten gevolge van klimaatverandering. 

Lees een stukje

Natalie probeerde naar de huizen aan het eind van de straat te zwammen, maar de orkaan duwde haar terug. Ze probeerde boven water te blijven, maar Ruben trok haar naar beneden. Ze wilde een half in het water staand verkeerslicht vastpakken, maar Ruben draaide haar ervan weg. Natalie schreeuwde tegen de wind. Ze had zich nog nooit zo hulpeloos gevoeld. Ze was nog nooit zo moe geweest. Elke keer dat ze iets probeerde, dwong Ruben haar iets anders te doen. En voortdurend klonk dat geloei, alsof de wind haar eraan wilde herinneren wie er hier de baas was.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren