Cover van boek Winnen van de wereld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2023 | 223 pagina's
ISBN: 9789047715177
Dit boek staat in de lijsten HolebiKlimaat

Winnen van de wereld

Yanna zit in het derde als ze in contact komt met de Green Rebels - de klimaatbeweging voor jongeren. Ze voelt zich daar al gauw thuis en engageert zich meteen voor de eerstvolgende actie. Na een geslaagd protest tegen een geplande nieuwe parkeergarage middenin de stad, bedenkt Yanna de volgende actie: de bezetting van een school. Maar is dat wel een goed idee?

Dit is een inspirerend en sfeervol boek over de klimaatbeweging en jongeren van nu. Steeds meer ontdekt Yanna wie ze is en waar ze voor staat. Ze leert voor zichzelf opkomen: thuis, op school, bij haar vrienden, en ook in de liefde.

Lees een stukje

“Is dit de manier om te winnen van de wereld?” Ik zweet. Ik weet het niet. De wereld is geen film met goodguys en badguys, dit heeft niets te maken met winnen of verliezen. Wij zijn onderdeel van de wereld. “We moeten allemaal veranderen,” zeg ik. “We moeten winnen van onszelf.”

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
red de wereld
10/01/2024
5

Het milieu boeit me erg, daarom vond ik het een tof boek. Ik en mijn vriendinnen willen ook acties starten voor een milieuvriendelijke wereld 👌

Félice Peeters
07/12/2023
4

Ik vind dit een heel leuk en spannend boek. Ook was het heel fijn om te lezen en het heeft een goede opbouw. Het jammere was wel dat het boek ineens eindigde terwijl er nog veel dingen aan de hand waren.

08/10/2023
0

Ja een beetje saai 🤨

Wat vind JIJ?

Aantal sterren