Cover van boek Strijd tegen de tijd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2015 | 203 pagina's
ISBN: 9789025868635
Dit boek staat in de lijst Boeken voor gamers

Strijd tegen de tijd

De maatschappij is drastisch veranderd. Door de industriële vervuiling, ecologische rampen en chemische voeding is de levenskwaliteit van de mensen erop achteruitgegaan. Daarom worden ze nu door het Beheer ingedeeld volgens hun Shinu - levensverwachting: mensen die lang leven, zijn interessant; wie snel zal sterven, wordt ondergebracht in fabrieken en mijnen. Ish is zestien jaar en heeft een lage Shinu. Hij weet dus dat er hem een slecht leven te wachten staat. Tenminste, als hij zich niet verzet tegen het regime. En dat is nu net wat Ish van plan is...

Dit is een echte thriller die je op sleeptouw neemt. Hard, ruw en tegen de tijd stuwt dit verhaal vooruit. Het is niet alleen een race voor Ish om te ontsnappen aan het regime van het Beheer, maar ook een race tegen de tijd en zijn doodsvonnis. Zijn Shinu.

Lees een stukje

Soms komen dromen uit. De stad die in de verte opdoemde was precies zoals Ish had verwacht. Niet zozeer de grillige vorm van de koepel, of het zonlicht dat weerspiegeld werd door de glaspartijen, maar eerder de pure macht die het gigantische complex uitstraalde. Dit was van een totaal andere orde dan wat hij ooit had gezien. Hij drukte zijn neus tegen het raam en bestudeerde net als zijn lotgenoten in de bus elk detail.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.27098
Yana
30/08/2020
4

Super goed en spannend boek. Een boek waardoor je gaat nadenken over wat er in de toekomst zal zijn op deze wereld. Een echte aanrader.

LLN\niels.carpels
07/10/2016
0

ziet er goed uit

Wat vind JIJ?

Aantal sterren