Cover van boek Strijd tegen de tijd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2015 | 203 pagina's
ISBN: 9789025868635
Dit boek staat in de lijst Boeken voor gamers

Strijd tegen de tijd

De maatschappij is drastisch veranderd. Door de industriële vervuiling, ecologische rampen en chemische voeding is de levenskwaliteit van de mensen erop achteruitgegaan. Daarom worden ze nu door het Beheer ingedeeld volgens hun Shinu - levensverwachting: mensen die lang leven, zijn interessant; wie snel zal sterven, wordt ondergebracht in fabrieken en mijnen. Ish is zestien jaar en heeft een lage Shinu. Hij weet dus dat er hem een slecht leven te wachten staat. Tenminste, als hij zich niet verzet tegen het regime. En dat is nu net wat Ish van plan is...

Dit is een echte thriller die je op sleeptouw neemt. Hard, ruw en tegen de tijd stuwt dit verhaal vooruit. Het is niet alleen een race voor Ish om te ontsnappen aan het regime van het Beheer, maar ook een race tegen de tijd en zijn doodsvonnis. Zijn Shinu.

Lees een stukje

Soms komen dromen uit. De stad die in de verte opdoemde was precies zoals Ish had verwacht. Niet zozeer de grillige vorm van de koepel, of het zonlicht dat weerspiegeld werd door de glaspartijen, maar eerder de pure macht die het gigantische complex uitstraalde. Dit was van een totaal andere orde dan wat hij ooit had gezien. Hij drukte zijn neus tegen het raam en bestudeerde net als zijn lotgenoten in de bus elk detail.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.208335
Henri Thijs
27/01/2022
4

Leuk boek, ik moest het lezen voor school👽

Vanderhulst Josse
10/03/2021
4

Zakelijke gegevens: 192 pagina’s, uitgever Leopold, auteurs: Jonas Boets, Bert Baeck & Peter van de Wielle, uitgebracht in oktober 2015, 15+, cover is gemaakt door Caren Limpens, Shinu betekent sterf in het Japans.

Het verhaal begint met Ish die op een boerderij woont, samen met zijn pleegouders. Ish vertrekt naar de stad (zoals alle 16-jarigen die nog niet in de stad wonen of weinig geld hebben) en ontmoet Jo op de bus. Jo is een meisje van dezelfde leeftijd dat ook naar de stad gaat. Ish zal werken onder het gezag van Het Beheer in de stad. In de stad krijgt iedereen een armband waarop staat hoe lang je kan leven. Hoe meer geld men heeft hoe langer men kan leven en worden Ish en Jo opgesplitst en in andere sectoren gezet. Ish moet werken op productie level. Hij probeert te ontsnappen, dit mislukt en hij belandt op “ground level”. Hier wonen veel mensen met een lage levensverwachting en weinig geld, je hebt hier meer vrijheid maar de omstandigheden hier zijn vreselijk. Hij heeft vier hoofddoelen: overleven, zijn zus Eve vinden, het meisje van de bus Jo vinden en hij wil medicijnen vinden voor zijn pleegmoeder. Hij moet hiervoor over mens en dal.

Je kan het boek verder lezen en meer info vinden op SHINULEAKS.com dit is een groep waar men het boek kan bespreken. Het verhaal is in het begin heel lang en saai om te lezen omdat er veel saaie informatie is, maar na 20 of 21 pagina’s begin het verhaal haar spanningstechnieken wel toe te passen. Het verhaal is ook heel verwarrend, zeker in het begin en alle personages lijken hard op elkaar maar na 30 pagina’s is alles wel duidelijk. Het boek behoort zeker boven de 12 + leeftijdscategorie maar zeker niet onder de 12 jaar want er komt zeker seks, geweld en andere soort dingen in.

Overal was het boek moeilijk te lezen door de veel te gevulde pagina’s met veel te weinig alinea’s. Het verhaal was wel leuk en aantrekkelijk om te lezen en ik zou graag meer zien van Jonas Boets, Bert Baeck & Peter van de Wielle.

Yana
30/08/2020
4

Super goed en spannend boek. Een boek waardoor je gaat nadenken over wat er in de toekomst zal zijn op deze wereld. Een echte aanrader.

LLN\niels.carpels
07/10/2016
0

ziet er goed uit

Wat vind JIJ?

Aantal sterren