Cover van boek Sector 20
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Callenbach | 2011 | 255 pagina's
ISBN: 9789026601255

Sector 20

Alex woont in Oost-Berlijn tijdens de Koude Oorlog, in de jaren zeventig van de vorige eeuw. De Stasi, de inlichtingendienst, bepaalt wat mag en niet mag, en daar heeft Alex het moeilijk mee. Dat blijft niet onopgemerkt. Voor Alex en zijn familie wordt het leven steeds moeilijker. Hij mag niet naar de school waar hij graag heen wil, krijgt ook geen werk en wordt voortdurend in de gaten gehouden. Is vluchten een optie?

De Berlijnse Muur verdeelde na de Tweede Wereldoorlog de stad in tweeën: Oost- en West-Berlijn. Het leven was in die gebieden heel verschillend.
Doordat de auteur ware gebeurtenissen in het verhaal verweeft, is Alex' verhaal een voorbeeld van hoe het geweest kan zijn onder het regime van de Communistische Partij in Oost-Duitsland.

Lees een stukje

'Gevangenisregels,' zei de kapper. '"Het is een gevangene niet toegestaan het haar langer te hebben dan in het leger gebruikelijk is",' ratelde hij verder, op de licht spottende toon van iemand die een regel citeert die hij zelf eigenlijk onzin vindt.
'Als jij een staatsvijand bent, is het aan ons jou weer een beetje in het gareel te krijgen,' zei hij, Alex door zijn haar woelend. 'Je zit hier om gevormd te worden, niet alleen voor straf. We gaan er dus eerst maar eens voor zorgen dat je er in elk geval alvast uitziet als een verdediger van de staat.'

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren