Cover van boek Charlie en Eddie
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Callenbach | 2016 | 96 pagina's
ISBN: 9789026621994

Charlie en Eddie

Charlie en Eddie, zestien en vijftien, zijn eigenlijk nog veel te jong om te mogen vechten. Maar door te liegen over hun leeftijd zijn ze toch in de modderige loopgraven van de Grote Oorlog beland. Aan het front strijden ze in een vriendenbataljon, naast jongens die ze kennen van thuis. Maar dat maakt de nachtmerrie niet minder erg.

Charlie en Eddie, twee tieners, vinden een foto van hun naamgenoten aan het front. Charlie is de grootvader van hun oma. En dat brengt die grote oorlog een klein beetje dichterbij. Want broederliefde, daar kunnen ze zich iets bij voorstellen. Jij misschien ook ...

Lees een stukje

Waarom had hij zich vrijwillig gemeld? Waarom? Voor volk en vaderland, vermoedelijk. Om hun manier van leven te verdedigen tegen die smerige Hunnen, om zijn Rosie tegen hen te beschermen, zoals dat op aanplakbiljetten stond. Maar vond hij dat echt, of ging het hem om de roem, de glorie en de centen in zijn loonzakje?

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
Seyma
03/06/2022
4

Ik vind het een kort, maar een indrukwekkend boek. Ik moest alles eerst wel uitzoeken, maar uiteindelijk zat alles op zijn plek. Het verhaal had veel details, maar dat gaf mij juist een groter inzicht op wat er echt gebeurde. Ik vind het een leuk boek, en ik vind ook dat veel mensen hier mee een beter beeld kunnen hebben over wat er precies gebeurde tijdens de wereldoorlog. 

MaxVanAntwerpen
29/04/2022
5

Charlie en Eddie is een super leuk boek!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren