Cover van boek Rood als bloed
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2014 | 204 pagina's
ISBN: 9789044821277
Dit boek staat in de lijst Sprookjes

Rood als bloed

De 17-jarige Lumikki is niet zoals haar klasgenoten. Ze houdt zich afzijdig, is het liefst onzichtbaar. Maar wanneer ze op haar school 'witgewassen' briefjes van vijfhonderd euro vindt, raakt ze verwikkeld in een drugszaak. Elisa, één van de betrokken jongeren, vraagt haar om hulp. En Lumikki blijkt de uitgelezen persoon om haar te helpen, al is het tegen wil en dank.

Dit is nog maar het eerste deel van de Snow White Trilogie. Lumikki betekent Sneeuwwitje in het Fins en de schrijfster verwijst nog op een heleboel andere manieren naar het grimmige sprookje. Dat maakt het hoofdpersonage nog mysterieuzer dan ze voor haar omgeving al is. In dit eerste deel wordt al een tipje van de sluier over haar verleden opgelicht. Maar je zal de volgende delen moeten lezen om het vreemde meisje écht te doorgronden.

Lees een stukje

Lumikki had erom kunnen lachen, als Elisa's domheid haar niet zo enorm had geïrriteerd. De dochter van een narcotica-agent, en dan spelen met verboden middelen. Je zou denken dat Elisa geen behoefte had aan zulk riskant gedrag.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 7 stemmen
amber walravens
26/03/2019
0

Ik wil mijn mening geven over het boek "rood als bloed" dat ik gelezen heb. Het boek is geschreven door Salla Simukka. Ik vind dat er veel spannende momenten in dit boek zitten. Ik heb een aantal argumenten om mijn mening te ondersteunen. Ten eerste wordt er in het boek een levensgevaarlijk spel gespeeld door jongeren die ergens willen inbreken. Ook ontsnapten ze met een hele grote som geld. Een ander argument dat ik voor mijn mening heb, is dat het de koudste winter was in de stad Decennia en dat er plots rode vlekken op de geldbiljetten zaten. Nu snap je waarom ik vind dat dit een leuk boek is. Ik vind het zeker een aanrader om te lezen. Je kan je goed verdiepen in het verhaal. Als je iemand bent die van enge verhalen houdt dan is dit boek zeker iets voor jou.

jessica de vries
17/04/2016
0

ik vond dit een erg vermakelijk boek om te lezen. maar vond het niet echt spannend, voor een Scandinavische thriller. maar het leest gemakkelijk. hierdoor is het niet langdradig.

Slock liam
21/02/2016
0

Het boek zelf vind ik heel goed en het leest heel goed. Er zit ook veel spanning in. Het einde is beetje open maar dat komt omdat er een vervolg op volgt. Mijn leeservaring van dit boek is heel hoog. Dit boek wil ik iedereen aanraden.

Samy Hamrouni
08/02/2016
0

Een tof boek dat de spanning erin houdt en je nieuwsgierig maakt naar het einde waardoor je het boek niet wilt wegleggen. De zinsbouw en woordkeuze zijn niet te moeilijk waardoor het vlot leest. Het verhaal lijkt op een sprookje waar je helemaal in meegesleurd wordt!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren