Cover van boek Piranesi
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Orlando | 2020 | 270 pagina's
ISBN: 9789493081680
Dit boek staat in de lijst Dagboeken

Piranesi

Een man woont in een oneindig groot huis. Het Huis is zijn wereld. De zee stroomt doorheen de grote zalen. Hij eet kleine vissen en zeewier. Als wetenschapper doet hij een poging de verschillende verdiepingen, kamers en gangen in kaart te brengen, terwijl hij kijkt naar de vele marmeren standbeelden die het Huis versieren. Zijn ontstaan, zijn omgeving, zijn manier van leven zijn onverklaarbaar. Af en toe komt er één andere man langs, de Ander. Totdat de wetenschapper op een dag nog meer tekenen van leven tegenkomt. Zijn er toch nog levende mensen in de wereld? En is de Ander wel te vertrouwen? 

Het is nagenoeg onmogelijk om een bespreking van Piranesi te schrijven. Dit weergaloos verhaal moet je vooral zelf ontdekken. De eerste hoofdstukken heb je geen idee wat er gebeurt. Laat je vooral meeslepen.

Lees een stukje

Het is zeker dat er sinds het begin van de Wereld vijftien mensen hebben bestaan. Mogelijk zijn het er meer geweest, maar ik ben een wetenschapper en moet van het bewijs uitgaan. Van de vijftien mensen van wie het bestaan verifieerbaar is, zijn alleen Mijzelf en de Ander nu in leven. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren