Cover van boek Pardalita
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2023 | 216 pagina's
ISBN: 9789045128559

Pardalita

Raquel is 16 en laveert zich slalommend doorheen de pukkelige puberteit, waar school stom is en vrienden verrukkelijk. Terwijl haar wereldverbeterende moeder experimenteert met vegetarische gerechten, arriveert Pardalita op Raquels school, het "regenboogmeisje" zoals Raquel haar bewonderend beschrijft in haar dagboek. Pardalita lijkt alles onder controle te hebben en straalt zelfzekerheid uit, terwijl Raquel aarzelend zoekende is, zich daarbij bedienend van woorden en beelden die ze rondom zich waarneemt, en waarmee ze haar queeste vormgeeft.
In een fragmentarische stijl, waarbij tekst en illustraties elkaar afwisselen, ontvouwt zich een tintelende vriendschap tussen de 2 meisjes. 

Lees een stukje

Pardalita, na de repetitie stonden we weer met z'n allen buiten te praten. Eén voor één gingen de anderen naar huis. Alleen hun sigarettenpeuken bleven achter. Ik bleef staan, omdat jij ook achterbleef. Eigenlijk ben ik zo zielig dat het vervelend wordt. Als jij me zou vragen om midden op de stoep tussen de sigaretten op de grond te gaan liggen, dan zou ik dat doen. Ik wil alleen maar bij je in de buurt zijn. Ik wil me niet opdringen. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Anoniem
19/10/2023
5

Super cool boek!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren