Cover van boek Offline
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2009 | 179 pagina's
ISBN: 9789021667577

Offline

Als het schooljaar begint, wordt al snel duidelijk dat Jiska (13) wordt gepest. Sophie, een nieuw meisje in de klas, lijkt de grootste pestkop. Zij haalt haar klasgenoten over hatelijke sms’jes en berichten te verzenden naar Jiska’s mobiel en msn. Er wordt zelfs een anti-Jiska Hyves opgezet. Iedereen lijkt mee te doen. Is er nog iemand die Jiska kan vertrouwen? Langzaam groeit haar weerzin tegen school. Haar cijfers kelderen en Jiska wordt letterlijk ziek. Hoe lang kan dit zo nog doorgaan?

Een heftig verhaal dat laat zien hoe pesten iemands leven kan verwoesten. Een waarschuwing ook zorgvuldig om te gaan met Hyves en msn!

Lees een stukje

Toen de bel ging, liepen ze met de hele groep naar binnen. Het was ook beter om met iedereen tegelijk naar binnen te gaan en dan mee te dringen om de beste plaatsen. Kwam je later, dan moest je vooraan zitten.
Met Lenneke naast haar liet Jiska zich bijna achteraan in de middelste rij op een stoel zakken.
’Schuif eens door naar voren, wil je?’ klonk toen ineens een vriendelijke, maar besliste stem. ‘Dan kunnen wij bij elkaar.’
Een bruinverbrande arm met een heleboel dunne armbanden erom rinkelde onder Jiska’s neus. Jiska keek op in de prachtig opgemaakte ogen van Sophie.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.726665
mounyat.ahmed
09/10/2017
0

Ik heb zelf dit boek gelezen en ik vond het super pakkend en als ik een punt op dit boek moest geven dan is het een tien voor mij.

hanne
14/06/2014
0

Echt een super boek zoals de andere boeken van Caja Cazemier. Het boek is heel realistisch en het verhaal is super zoals de andere.

elise
21/08/2012
0

het boek toont een oplossing voor als je gepest wordt. je leert eruit en hebt het gevoel dat jiska het verhaal zelf vertelt. ik vind het een super boek

Femke Gijsbrechts
04/05/2012
0

Ik vond het echt een superleuk boek om in te lezen.
Het las zeer vlot en gemakkelijk.
Het boek had ook zeker niet te veel pagina's.
Voor mij het geschikte boek!!
Ook alle andere boeken van Caja Cazemier zijn supergoed!
Ik hoop dat ze er nog veel zal schrijven!!!

Antje
16/01/2012
0

Dit boek laat je zien waarom je geen meeloper mag worden en schudt je wakker

Greet96
11/11/2010
0

Ik vond het een heel goed boek! Zeker een aanrader voor iedereen! Het werd realistisch en met veel details verteld. Heel aangrijpend.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren