Cover van boek Keerzijde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2014 | 183 pagina's
ISBN: 9789021672489

Keerzijde

Berber is pas in Amsterdam komen wonen. Dat is erg wennen, ook op school. Draait voor de andere meisjes daar nu echt alles om seks? Ypkje leefde meer dan een eeuw eerder. Zij gaat in Leeuwarden als dienstmeisje werken. Ze wordt verliefd op de heer des huizes, die handig misbruik van haar maakt. De gevolgen hiervan zijn niet te overzien! Zowel Berber als Ypkje hebben het moeilijk. En veel verschil tussen hen is er eigenlijk niet...

De twee meisjes leven in heel verschillende tijden. Beiden leren dr. Aletta Jacobs kennen. Zij was in 1871 het eerste meisje dat in Nederland naar de universiteit mocht en de eerste vrouwelijke dokter. Aletta heeft zich altijd ingezet voor de rechten van vrouwen. In Ypkjes tijd was dat hard nodig. Maar ook Berber vindt dat er in deze tijd nog wel wat verbeterd kan worden.

Lees een stukje

Meneer zwaaide de deur open. 'Kom maar binnen, Ypkje.' De kamer baadde in het licht van de gaslamp en meneer had zich gewassen en geschoren. 'Ik ga naar de winkel. Roep me maar als het ontbijt klaar is.'
'Ja, meneer.' Huizinga schoof net iets te dicht langs haar terwijl hij naar de gang liep. Ypkje hield haar buik in om hem de ruimte te geven. Haar hart versnelde even, toen zijn hand als toevallig langs haar middel streek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.083335
4.1/5 6 stemmen
Binette
29/05/2023
5

Ik heb het boek gelezen, het sprak me vanaf het begin al aan. De schrijfstijl zorgde ervoor dat je door bleef lezen, dit kwam ook door de afwisselende hoofdstukken van de hoofdpersonages. Het was uitnodigend omdat de verbintenis tussen Berber en Ypkje het onverwachts maakte en daarom was ik nieuwsgierig. Waar ik me wel aan stoorde was dat het soms langdradige hoofdstukken waren. Voor de rest zou ik het boek bij iedereen aanraden. Ik vind het een aangenaam boek.

De Bron
19/10/2022
0

leuk?

boekenfee
08/07/2015
0

Inleiding spreekt me aan, ik ga het zeker lenen uit de bib!

iman
12/10/2014
0

ik las de inleiding nog maar en ik was meteen al weg van dat boek ik zou het zeker graag is willen lezen
:)

Wat vind JIJ?

Aantal sterren