Cover van boek Hanna's reis
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2012 | 172 pagina's
ISBN: 9789025859282

Hanna's reis

Hanna is niet bang uitgevallen. Als joods meisje mag ze van de Duitsers heel veel dingen niet, maar ze trekt zich daar weinig van aan. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. Nadat ze voor de derde keer met de politie te maken krijgt, moet ze naar een joods tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen in Apeldoorn. Haar ouders denken dat ze daar veilig is voor de Duitsers. Niets blijkt minder waar!

Dit verhaal gaat over een minder bekend, aangrijpend voorval uit de Tweede Wereldoorlog. Een bestaand meisje stond model voor Hanna. In een nawoord licht de schrijfster haar verschrikkelijke verhaal toe.

Lees een stukje

Het is een half jaar geleden dat Hanna uit Amsterdam vertrok. De stad ziet er nog bedrieglijk hetzelfde uit. Alleen was het toen nog winter, en nu is het volop zomer. Maar dat is niet de reden waarom de stad anders voelt. Het is niet meer veilig. Misschien komt het door de verhalen die Hanna af en toe heeft opgevangen in Apeldoorn, of doordat ze weet dat ze hier niet mag zijn. Ze is voor het eerst van haar leven bang op straat in Amsterdam.
Duitse soldaten. Een halfjaar geleden vielen ze haar nauwelijks op. Nu krijgt ze er de zenuwen van.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 4 stemmen
chikkennuget
16/10/2021
4

?

26/10/2020
0

goed

Wat vind JIJ?

Aantal sterren